А от ЦСКА защо замълчаха за Любо? Нали точно от „Армията“ обявиха Боби за „много, много корумпиран президент на БФС“

2078

Конгресът на БФС мина и замина, до голяма степен под знака на затъмнението и антифеърплея. Ако не сте съгласни и вярвате, че изборите се проведоха честно и демократично, ваша работа, но позволете на някои от нас да се възползваме от свободата да мислим обратното.
И така, новият-стар президент е Борислав Михайлов, а лицата в „новия“ Изпълком също са ни до болка познати. Болшинството от тях 12 години си играят на ръководители, до голяма степен без успех, имайки предвид показателите на българския футбол, но това е друга тема.
Редица въпроси изникнаха около изминалите избори, около които изчетохме и редица коментари, но някак между другото, (не)знайно защо, в периферията остана една, бихме казали, немаловажна тема.
Къде останаха шефовете на ЦСКА? Защо от клуба замълчаха? Та, нали от „Армията“ най-много зовяха за промяна във футбола. С протести пред Народното събрание, с медийна пропаганда за реформи и вкарване на нови, независими лица – всички тези призиви дойдоха от клуба на Гриша Ганчев. Започнали с думите на бизнесмена, поместени в книгата „Това е ЦСКА“, в която силната фигура окачестви Михайлов като „много, много корумпиран президент на БФС“.

Мнозина очакваха Любо Пенев да получи официално подкрепа от ЦСКА. Още повече, че слуховете твърдяха, че определен кръг стои зад кандидатурата на ексцентрика. Такива бяха и очакванията на Голеадор, съдейки по първата му пресконференция, когато обяви, че е „учудващо как клуб като ЦСКА още не е обявил позицията си“.
Конгресът вече е в историята, а позиция от „червените“ така и не видяхме. Въпросът е защо? Така и не стана ясно, кой всъщност кандидат подкрепи ЦСКА? Защо Любо Пенев остана сам в неравната битка с Борислав Михайлов? Беше ли употребен от Гриша Ганчев, превърна ли се в негова маша? Съгласете се, че с официално обявена позиция от „Армията“ и с един допълнителен глас от емблемата Христо Стоичков, вероятно нещата можеха и да изглеждат по-различен начин.
Казват, че мълчанието е знак на съгласие. Ако изхождаме от тази поговорка, значи ли, че от ЦСКА са съгласни на още едно управление от „много, много корумпирания“ Борислав Михайлов? Или пък от „Армията“ замълчаха в изчакване на решението на УЕФА относно казуса с допускане до евротурнирите? Или пък се усетиха, че точно благодарение на Боби и политическата власт клубът отново е със статут на професионален?
Вероятно скоро ще разберем, но едно е сигурно – масовият фен на ЦСКА, ресорните журналисти на „Армията“, а и самият Любо, не чуха и не видяха това, което искаха и очакваха на тези избори.

Иван Тепавичаров, topsport.bg

Коментари