Безмилостен Димитър Пенев: А помните ли един, дето си сваляше гащите, а? И чий ще го търси националният в Разград?

2930
Димитър Пенев коментира решението на Станислав Манолев

Почетният президент на ЦСКА Димитър Пенев коментира тежките климатични условия, наказанието на Фернандо Каранга след дербито с Левски и националния отбор. Именно думите му за снежните условия родиха поредния лаф от запазената марка на Пената.
„Този сняг, който заваля, пречи на подготовката. За няколко дни футболистите ще трябва да са волейболисти и баскетболисти и да тренират в зала“, добави Пенев в типичния си стил“, обяви Стратега от Мировяне.
„Има си правила и наредби, по които наказват, но има много примери от цял свят и за други радости, подобни на тази на Каранга. В крайна сметка какво толкова е станало?! Преди години един роден играч си свали гащите пред публиката, да не казвам име сега, всеки си го спомня този случай. А един друг се държеше за някои части от тялото, намиращи се точно под кръста, като правеше това пред публиката на съперника… Просто Каранга си изразява радостта по този начин. Това са емоции след гола. По същия начин и защитниците имат реакции – като пуснат гол, си затварят очите. А вратарят, като не спаси някой шут, после си бие главата в гредата… Така че не е само Каранга. И в Германия, и в Англия, и в Бразилия се радват атрактивно. Да не говорим, че избликът на радост е голям, когато вкараш точно на големия си съперник в първенството. Разбирам го Каранга“, каза Пенев.

„Ние не можем да го променим, това му е харизмата. С цялостното си поведение на терена той оказва невероятно влияние на всички в отбора, повежда ги и ги мотивира допълнително. Каранга има качествата да оползотворява труда на целия тим, с което е много ценен. Ще липсва срещу Ботев, но това е положението“, допълни почетният президент на ЦСКА.
„Учудващо е, че националният отбор ще играе в Разград, а не на националния стадион. Защо трябва да се ходи там?! За кой ще играят – за терена ли, за публиката ли… А ако няма приход от мача, кой ще плати на гостите за контролата?! Преди четири дни на „Васил Левски“ видяхме лицето на българския футбол, а сега националният отбор отива в Разград… Иначе успех на Хубчев и на отбора. Пешо ги разбира нещата, минал е през всички точки като състезател и треньор“, каза още Пената.

Източник: в-к „Тема спорт“

Коментари