Официално: Димитър Бербатов обяви кандидатурата си за президент на БФС

444
Бербатов БФС

Димитър Бербатов съвсем очаквано обяви официално своята кандидатура за президент на Българския футболен съюз, предаде Корнер.

Вече няколко месеца евентуалното му впускане в битката за поста се дискутира в общественото пространство, като най-сетне голмайстор №1 на националния тим реши да обяви това по време на свиканата от него пресконференция.

Той ще се опита да оглави родния футбол на насрочения за 25 юни Конгрес, а в екипа му се включват бившите му съотборници и негови добри приятели – Стилиян Петров и Мартин Петров.

Административната част от екипа на Бербатов е съставена от Петър Величков, адвокат Георги Владов и Борис Станков.

„Няма какво да се бавим и да увъртаме, официално откривам кампанията си за президент на Българиския футболен съюз.

Официално започваме от днес, но ние сме започнали работа от доста по-отдавна.

Нека първо ви покажа екипа, с който ще работя за развитието на футбола ни. Имах шанс да работя с един от най-добрите треньор – сър Алекс Фъргюсън, а за него винаги най-важен е бил екипът. И аз следвам този пример и затова съм подбрал мой екип. С тези хора имаме единомислие, имаме си и пълно доверие.

Кои сме ние? Няма нужда да се представям, мен ме познавате. Реших, че е дошъл момента да навляза в тези води.

Трябва обаче да има симбиоза между футболни хора и такива с опит в управлението и администрацията.

В моя екип влиза Ситлиян Петров. С него поддържаме връзка вече толкова години, той ще бъде част от бъдещи Изпълком. Другият човек е Мартин Петров. Радвам се, че тези двама души са в моя живот, имаме една и съща идеология“, заяви Бербатов.

Коментари