Бербатов за пиянския обрат в БФС: Мирише на страх, мирише на паника

1852
Бербатов

Димитър Бербатов, който вече официално е кандидат за президент на Българския футболен съюз, коментира бурните новини, които разтресоха играта у нас.

Припомняме, че Борислав Михайлов, който преди 18 месеца подаде оставка от поста президент, изведнъж реши да я оттегли и да остане начело на футбола ни. Освен това, той ще изкара пълния си мандат, защото Изпълкомът отложи насрочения за 25 юни Конгрес, а ще изпълнява функциите си до края на февруари 2022-а.

Някак покрай тези новини мина и абсурдното предложение да се увеличи формата на Първа лига, което означава, че по всяка вероятност настоящият сезон ще завърши без изпадащи отбори. А това решение изглежда абсурдно, защото идва по-малко от месец преди края на шампионата.

Димитър Бербатов е пряко засегнат от цялата ситуация, защото той афишира амбиции да оглави футбола ни на 25 юни, а новината сякаш получи доста добър отзвук сред феновете. Много от тях го приеха като лице на промяната на управленско ниво, където за всеки е ясно, че кардинални промени трябва да има.

Голмайстор №1 на националния тим коментира темата пред „Дарик Радио“, като заяви, че намирисва на страх и паника.

Той все пак успокои всички, че работата на екипа му продължава с всички сили, като целта остава промяната в българския футбол. Той намекна за липса на морал сред повечето членове на сегашния Изпълком.

„Само ден след пресконференцията, която аз дадох, се връщат оставки – няма да има Конгрес. Намирисва на страх и паника. Чисто юридически имат своята правота, но морално…По бързата процедура, може би беше най-бързият Изпълком в историята. Един ден след информацията, че аз, Стилиян Петров и Мартин Петров се кандидатираме се усеща лека паника.

Беше очакван такъв ход. Продължаваме с нашата програма, отказване няма. Живот и здраве догодина да дойде Конгресът, всичко да мине добре, за да може той да бъде проведен по правилния начин, защото в миналото има и доста Конгреси, които са се провеждали по подмолен начин.

Ние продължаваме да действаме по нашия план с леко отлагане. Дано доживеем да дойде такъв Конгрес. Явно се тупкаше топката, за да дойде този ден като днешния. Информацията за гласуването на Петър Величков не е точно така.

Величков е гласувал против да се отложи Конгресът, но след като на самия Изпълком Михайлов си е върнал оставката – при положение, че той е казал, че не е финансово изгодно да се правят два конгреса, той е гласувал с „Да“. Екипът ми е силен, лоялен. Няма да мине номерът.

Ние сме различни поколения, това си казва думата. Манталитет и начин на изказ. Ние също можем да бъдем агресивни и сигурно ще бъдем, но в момента имаме нашата програма и си я следваме. Хубаво е, че на моменти сме подценявани. Аз знам как сме се подготвили и на какво сме способни. Личи си това, че има „Абе, тия момчета къде са тръгнали“. Аз слушам изказванията. Професори по всичкознание винаги ще има. „Там нямало футбол, еди-си-къде нямало футбол“ Кой е виновен? Да направят.

Имало 350 клуба, които ги подкрепили. Аз да кажа ли, че има 400 клуба, които са ме подкрепили. Някъде не излиза сметката. В крайна сметка най-голямата истина е, че клубовете решават накрая. Всичко е в техните ръце. Те трябва да бъдат готови за тази промяна и да я искат. Доколкото съм запознат те са готови“, сподели той.

Виж още:Пак ще се лее уиски! Боби Михайлов се завърна начело на БФСПрезидентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов оттегли оставката си на днешното заседание…Apr 28 2021bgsport.net

Коментари