Скандалът се засилва, БФС скочи на Херо, иска съдействие от МВР

848
бфс херо

Съдийската комисия към БФС призова треньора на Берое Димитър Димитров да изнесе пред футболната общественост фактите за корупция, с които разполага, за да могат да бъдат предприети действия и пред компетентните държавни органи. Реакцията на централата е след скандалното интервю, което Херо даде след загубата с 0:2 от ЦСКА в срещата от 24-ия кръг на Първа Лига, ръководена от рефера Ивайло Стоянов.

„На свое заседание на 8.03.2020 г. Съдийската комисия към БФС се запозна с разпространените в медиите изявления на старши треньора на ПФК Берое по отношение на главния рефер на срещата ЦСКА – Берое (24 кръг от първенството на ППЛ, играна на 7.03.2020 г.) Ивайло Стоянов и действията на БФС при назначенията на съдиите за футболните срещи.

СК при БФС категорично се противопоставя на изнесените неверни твърдения относно намеса при назначаването на съдиите от всички отбори с изключение на 4-5, както се твърди в интервюто. Призоваваме за проява на професионализъм и феърплей както преди, по време, така и след провеждането на срещите от първенството. С оглед установяване на посочените факти и обстоятелства в интервюто призоваваме г-н Димитров да изнесе пред футболната общественост известните му такива.

Това би дало възможност на органите на БФС да предприемат необходимите мерки, ако това се налага. В случай, че г-н Димитров не разполага с такива, призоваваме да не се правят неверни внушения, които нагнетяват излишно напрежение във футболните среди.

СК при БФС уверява всички клубове и фенове, че не е наличие каквато и да била намеса в работата на комисията при изготвяне на нарядите на съдиите.

Отделно от предприетите от БФС действия, СК при БФС ще предприеме действия и пред компетентните държавни органи с оглед установяване на посочените в интервюто твърдения“.

Коментари