Легендарно – Камбуров изравни Жеков!

853
Камбуров

Мартин Камбуров записа със златни букви името си в историята на българския футбол като изравни рекордното постижение по шампионатни голове на великия Петър Жеков, пише Корнер.

40-годишният нападател заби победното попадение за Берое срещу Ботев (Враца) от дузпа в 48-ата минута на мача – 1:0. След удара от бялата точка Камбуров вече има 253 гола в първенството на страната, колкото има и легендарния Жеков.

Мартин показа именно числото 253 на ръкава на фланелката, очевидно предварително подготвено и поставено там. Целуна го, после целуна и терена на стадион „Берое“, където достигна рекорда.

След седмица неговият тим гостува на Левски – отборът, страдал най-много през годините от головия усет на деветката. И може точно на „Герена“ да се стигне до подобряването на рекорда и Камбуров да влезе в историята като №1 по попадения у нас.

„Чувствам се много щастлив. Искам да благодаря на г-н Жеков за вдъхновението, което ми даде, за да стигна дотук. Направи така, че през последните години да мечтая за това. Преди това бе в сферата на фантастиката да стигна до този рекорд.

Чувството е уникално. Изпитах чувство, че за първи път играя. Ако някой ми бе казал, че ще стигна до 253 гола и ще изравня голмайстор №1 Петър Жеков, щях да кажа, че е луд.

Трябва да имаш качествата и да се трудиш много. Нужно е и постоянство. Това е най-трудното. 15 години винаги съм поддържал един стандарт в България.

Освен дузпата имах и още две положения. Имаше голямо напрежение и трябваше да си го нося, защото съм свикнал. С Левски имам добра статистика, но не деля съперниците. Следващият мач е с тях и ако играем толкова добре, мога да отбележа. Но няма гаранция, че в този двубой ще ми се получи“, каза самият Камбуров.

Коментари