Преди минути! Шампион на Висшата лига започва сериозно сътрудничество с клуб от българското първенство

593

Берое ще подпише договор за взаимно сътрудничество с Лестър. На първо време то ще е свързано с академията на заралии. За начало вече няколко талантливи играчи отидоха на проби при лисиците. Треньори от ДЮШ на зелено-белите също ще трупат опит в шампиона на Висшата лига за 2016 година.
Младите футболисти от ДЮШ на Берое Монир ал Бадарин и Красимир Тодоров оставиха отлични впечатления по време на едноседмичния пробен период, който прекараха в Лестър. Ал Бадарин, който е набор 2005, и Красимир Тодоров, който е набор 2004, се присъединиха към тима на лисиците до 13 години на 30 юли. Те дори минаха и кратък курс по английски.
Вчера двамата се включиха в контролата срещу Кристъл Палас до 13 години, която бе спечелена от Лестър с 3:2. Монир реализира първия гол в мача, а асистенция за втория направи Тодоров.Мартин Камбуров вече преговаря с отбор от Първа лига, поиска обаче да получи много сериозен бонус на ръкаМартин Камбуров е поискал 40 000 лева на ръка, за да подпише договор с Берое. Въпреки че разсипаха с…Aug 7 2017bgsport.net

Юношите на Берое се появиха в игра през втората част и помогнаха на отбора си да направи пълен обрат, след като до почивката лондонският тим водеше с 2:0. Двамата се прибират днес в България. През цялото време те са били придружавани от треньора в школата Радостин Александров. Именно негова е основната заслуга за сближаването на отношенията между двата клуба.
Очаква се до края на годината човек от академията на лисиците да пристигне в Стара Загора и да даде насоки за развитие на местната школа. Най-големият проблем за Берое остава изграждането на общежитие за талантите. Новият шеф на ДЮШ на Берое Ивко Ганчев пое нещата в свои ръце в средата на юни. Той има солидни връзки и с доста турски клубове, от които също се очаква да бъде черпен опит.

Източник: в-к „Тема спорт“

Коментари