Херо на разпит в полицията

527
херо

Старши треньорът на Берое Димитър Димитров е бил привикан в полицията, съобщава БЛИЦ. Херо е давал показания вчера сутринта в районно управление на МВР. Посещението му там веднага поражда въпроси – защо, какво се е случило и коя е причината?

Припомняме, че през март след мач с ЦСКА Димитър Димитров изригна срещу съдийството. Той обвини повечето клубове, че се ползват с протекциите на реферите. Последва реакция на Съдийската комисия, която призова компетентните държавни органи да разследват твърденията на Херо. Отделно БФС го глоби с 4000 лева.

Последва декларация, в която Димитър Димитров заяви следното:

„Във връзка с така наречената официална позиция на Съдийската комисия по повод мое изказване след мача ЦСКА – Берое, съм в правото си да изясня още по-точно и ясно изразената тогава позиция. И се надявам тази моя позиция да стигне до широката футболна общественост и най вече до феновете, които трябва да знаят реалната ситуация.

Без да влизам в обяснителен режим само ще припомня, че заставам с целия си авторитет зад думите, че само 4-5 отбора не използват лукса да им бъдат назначавани съдии по тяхно желание. Между тези 4-5 отбора е и Берое.

Ако въпросната Съдийска комисия иска да обори това мое твърдение, нека въведе открит за медиите жребий при определяне на съдийските назначение за всеки кръг. Мога да докажа твърденията си по прост и ефикасен начин със странните съвпадения при назначенията на едни и същи съдии на едни и същи отбори. Няма по-добро доказателство от таблицата с последователността на съдийските назначения. Някои съдии получават назначение всяка седмица, други не свирят с месеци.

И ако някой компетентен орган се самосезира и направи проверка, много лесно ще установи явните зависимости. Така и от само себе си ще отпадне въпросът верни или неверни са твърденията ми.

Ако обаче казаното от мен толкова много не отговаряше на истината, нямаше да се прави проверка на дейността на Съдийската комисия от разследващите органи в държавата. Като редови български гражданин все още чакам да бъдат оповестени записаните разговори, за които споменаха най-високо поставени български политици“.

Как е преминал разпитът на Херо в полицията и дали е изпаднал в подробности относно публичните си изявления, ще стане ясно по-късно.

Коментари