Бойко Борисов: Ревизия на БФС, не може държавата ни да страда заради група олигофрени

817
Герджиков

Министър-председателят Бойко Борисов осъди остро поведението на „група олигофрени“, които забъркаха расистки скандал снощи на мача България – Англия (0:6). Toй призова Борислав Михайлов да подаде оставка и да се оттегли от Българския футболен съюз.

Борисов е на мнение, че англичаните преекспонират темата с расизма и ги помоли да бъдат по-смирени, когато говорят за България.

Той съобщи, че се извършва ревизия на футболната ни централа.

„За спортно-техническата част и това, което прави БФС не се произнасям. Но когато държавата ни е сложена на челни страници като расистка държава заради група олигофрени или заради недоброто ръководене на Футболния съюз като протестни действия към него, а и резултатите са категорични, въпреки огромните пари, които се инвестират – стадиони, осветления, настилки… Не искам по никакъв начин правителството в лицето на спортното министерство да бъде ангажирано с този председател на Футболния съюз, ясно и точно“, каза Бойко Борисов.

„Страшно преекспонираха нещата. Имаше няколко олигофрени, които даваха хитлеристки знаци и фланелката с надпис „No Respect“. Публиката си беше прекрасна, над 15 хиляди. Ние не коментираме изстъпленията на английските хулигани из София и не даваме оценки, че това е цветът на английската нация. Нека те да бъдат малко по-смирени в изказванията, когато става въпрос за България, защото сме най-толерантната държава“, каза още Борисов.

„Не им се бъркам. Аз мога да забраня на моето правителство, което ръководя, в лицето на Красен Кралев, да прекрати всякакви дейности. Да, ревизията се прави в момента (б.р. – на БФС). Има една граница, която не ми е приятна… Не може държавата да е обвързана с поведението на един човек. Иначе всички отбори падат. Това не е страшно. Страшно е всичко друго, което се допуска вследствие на това“, добави Бойко Борисов.

Коментари