За празника на детето: Бобчо официално е отново шеф на БФС

706
наказанията

Борислав Михайлов отново официално изпълнява длъжността президент на Българския футболен съюз. Това реши съдия Владимир Вълков от търговското отделение на Софийски градски съд, предава Корнер.

Институцията отменя отказа на Агенцията по вписванията, която на 5 май реши да не впише Михайлов като президент, след като той оттегли оставката си в края на април. Тя беше внесена цели 18 месеца по-рано – през октомври 2019 година.

Така официално Михайлов се връща на поста до провеждането на нови избори, като по план редовният конгрес трябва да се състои през февруари следващата година.

Новото решение на СГС може да бъде обжалвано с частна жалба пред апелативния съд в едноседмичен срок.

Иначе решението на Михайлов да оттегли оставката си предизвика сериозен отзвук и множество негативни мнения сред футболните фенове и някои ръководители.

Очаква се той да влезе в директна битка за поста с Димитър Бербатов, Христо Порточанов и още кандидати. Това решение на съда най-вероятно блокира възможността да се създаде извънреден конгрес през юни тази година, каквото искане предявиха конкуренти на бившия вратар.

Коментари