Черен хоризонт и за Ботев: Собственикът се оттегли, бъдещето на клуба е неясно

941
Георги Самуилов

Собственикът на Ботев (Пд) Георги Самуилов обяви оттеглянето си като основен финансов двигател на клуба, за което във футболните среди у нас се говори от седмици, съобщава Дир.бг.

Бизнесменът направи обръщение към феновете и медиите, с което оповести решението. Под негово ръководство за няколко години Ботев бе стабилен финансово, успя да спечели Купата на България за първи път от 36 г., и игра още един финал в турнира (загубен).

„Близо пет години минаха откакто станах част от любимия отбор – написа Самуилов. – Поех тази отговорност с ясното съзнание за това какви са очакванията към мен – надеждата клубът да бъде изваден от дълговата спирала и бездната на фалита. Да не допусна той да бъде поставен на колене, каквато съдба достигнаха други славни български футболни клубове.

Днес мога да погледна всеки един от вас в очите и да му кажа, че успях да се справя благодарение на вашата подкрепа и критика.

Днес Ботев е финансово стабилен. Разполага с осигурени парични средства и спонсорски договори, които да гарантират спокойното му функциониране. Днес Ботев няма огромни задължения за разлика от други отбори. Всички финансови въпроси са решени и изчистени.

Днес Ботев има реално решение на казуса с „Колежа“. Наближава денят, в който ще подкрепим любимия отбор на клубния стадион „Христо Ботев“.“

Ето и аргументацията на шефа на Ботев за решението:

„Пандемията от коронавирус, която обхвана света, постави на изпитание здравните системи. Сега сме изправени пред преодоляването на задаващата се в световен мащаб финансова-икономическа криза. Пред мен вече стои не по-малко тежката отговорност да съхраня и опазя работни места и сигурността на много семейства.

Преминаването през този труден за икономиката период налага да се посветя изцяло на своите бизнес начинания, което ще попречи да бъда достатъчно ангажиран и полезен при решаването на ежедневните задачи, свързани с Ботев.

Ще продължавам да помагам на клуба, защото неведнъж съм казвал, че за мен Ботев преди всичко е кауза, която дълбоко пазя в сърцето си!“

Въпреки успокоителните думи, очевидно за клуба идва период на несигурност. Преди появата на Самуилов Ботев имаше задължения и дори лицензът му бе застрашен. В следващите дни се очаква ръководителите да обявят как ще бъде разрешен въпросът с финансирането.

Коментари