40-годишното приятелство: БФС грозно полегна на Левски!

418
Сираков

БФС официално отложи дербито между Славия и Левски.

Това се случи след искане на „сините“.

Както е известно, по-рано днес „белите“ излязоха с декларация, че са против промяната на датата.

Ето какво съобщиха от БФС:

По искане на ПФК „Левски“ София и на основание чл. 44, ал.1, буква а/, предложение трето, както и приложимата практика от сезон 2021/2022, срещата от III – ти кръг на Първа професионална футболна лига между отборите на ПФК „Славия“ София – ПФК „Левски“ София, насрочена за 24.07/неделя/2022 г от 21.00 часа се отлага.

Ето какво написаха от Славия по-рано:

„На вниманието на членовете на Спортно-техническата комисия на Българския футболен съюз.

Господа,

ПФК Славия не приема предложението на ПФК Левски София за отлагане за неопределено време на срещата от 3-ия кръг на Първа лига Славия – Левски, насрочена в програмата за 24 юли от 21.00 часа на стадион „Александър Шаламанов“ и намира за неоснователни посочените в предложението причини: „… участиe на отбора в европейските клубни турнири и наличието на контузени футболисти в представителния отбор…“

Нямаме намерение да влизаме в спор с ПФК Левски и не желаем да бъдем обвинявани в неколегиалност. Напомняме пред комисията, че датите за квалификационните кръгове в европейските турнири бяха обявени от УЕФА още в началото на тази година. Напомняме също, че отборът на Левски доби право да участва в тях преди повече от два месеца от днешна дата, а в ПФК Левски , както и ние, знаеха от 15 юни насам, че в третия шампионатен кръг отборът ще гостува на Славия, но писма и молби за промяна на датата на мача в БФС не бяха изпратени. От ПФК Левски поискаха промяна едва три денонощия преди обявения ден и час на мача.

Ако уважаемата Комисия реши да има промяна и мачът да се играе на по-късна дата, това ще бъде изцяло в ущърб на нашия отбор и клуб, защото напълно ще се наруши тренировъчната и състезателната програма на футболистите, за чието реализиране се трудят шестима треньори, медицински екип и помощен състав, а ПФК Славия изразходва значителни средства от своя бюджет.

Господа, умоляваме ви в решението си да се ръководите от принципа за равнопоставеност на всички клубове от елитната професионална група, независимо кои от тях в какви турнири и кога участват.

Нека не се забравя, че наредбите, правилниците и указанията на БФС и УЕФА са еднакво валидни и задължителни за всички.

Ръководство на ПФК Славия 1913 АД София“.

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също взе отношение по казуса.

„Не искам да се разправям с фенове и със социални мрежи. Каквото имаме да кажем, сме го казали в декларация. Искам нещата да си вървят по реда. Ние не отлагаме и нека никой нищо не отлага. Иначе отличен резултат за Левски снощи. 100 процента ще елиминират ПАОК. Желая им успех в Европа“, заяви босът на „белите“.

Коментари