Разград ли дърпа конците в българския футбол?

1360
Вечното дерби

След последното издание на Вечното дерби въпросите са повече от отговорите. Мачът завърши наравно, като ЦСКА изпусна три „златни“ шанса за гол, а докато Левски беше с човек по-малко се опита да играе футбол и седеше добре на терена.

Ключовата дума е „опита“.

В неделя на Националния стадион „Васил Левски“ двата тима бяха принудени да изиграят Мач №1 на България при отвратителни условия. Вероятно най-добрите треньори в страната ни в момента – Станимир Стоилов и Стойчо Младенов, се обявиха твърдо зад идеята дербито да бъде отложено.

Защо не бяха удовлетворени исканията на съперниците?

Сякаш някой имаше изгода звездите на столичните грандове да се изпоконтузят, а пък на заснежения терен да гледаме всичко друго, но не и футбол. При подобни условия гол можеше да падне само след някаква грешка, защото играта с дълги подавания и надежда да се случи нещо е далеч от разбиранията за атрактивност. В същото време във Враца мач не се игра…

Ако ЦСКА не беше в борбата за титлата, щеше ли да се отложи дербито?

Още един въпрос, чийто отговор никога няма да получим, но всеки знае дълбоко в себе си отговора.

През годините има няколко случая, в които „орлите“ не изиграват срещите си и при доста по-добри условия. Спомняме си мача със Славия, който в 12-ата минута беше прекратена заради два сантиметра снежна покривка.

Защо Лудогорец не играе никога на сняг?

Странно е как думата на ЦСКА и Левски вече не тежи изобщо, особено когато начело си имат две легендарни за „червени“ и „сини“ фигури. Явно Стойчо, Мъри, хилядите по трибуните и пред екраните не заслужават да видят истинско дерби, в което по-добрият да победи.

Но така е по-лесно и удобно за някои хора – 0:0 и още загубени точки.

Не бива да забравяме, че вече и националният отбор се пренесе да играе на различен от Националния стадион, в един град, разположен в Североизточна България.

Красиан Митев, Топспорт

Коментари