Георги Илиев проговори за детектора, от БФС и Варна продължават да мълчат в полза на Разград

2541
Георги Илиев проговори за детектора

Легендата на Черно море и доскорошен капитан на тима – Георги Илиев, за първи път подробно коментира скандалната ситуация около „моряците“.
Припомняме, че преди последния мач от сезона срещу Лудогорец, от който зависеше титлата на разградчани, Илиев заедно с още петима съотборници, бяха извадени от групата на тима. Отслабеният тим на Черно море загуби с 1:4, а Лудогорец стана шампион.

Медийни публикации разкриха, че ръководството на „моряците“ е подложило въпросните играчи на детектор на лъжата по подозрения в симулативна игра срещу ЦСКА в мач, 20 дни по-рано (1:3).
Самите играчи се подложиха доброволно на втори полиграф, който издържаха, в опит да изчистят имената си. 20 дни след целия скандал обаче, позиция от ръководството на Черно море все още няма. Нито пък от БФС.
37-годишният Илиев, който е и национал на България, говори пред „Спортното шоу на Дарик радио“, за да разкаже своята версия.

„Загубата от Косово бе поредният тежък момент през този сезон. Тази силна за мен година завърши ужасно. 32 мача и 10 гола на тези години е невероятно постижение, дори ме викнаха в националния, но всичко завърши ужасно.
Минаха 20 дни от събитията около мача в Разград. Няма час да не мисля за това. Мина толкова много време, но не ми е по-леко.
Всичко започна след мача с Левски (1:5 в София), когато ни попитаха дали да се взима детектор, имаха съмнения за нещо. Аз като капитан казах, че няма какво да крием и ще се явим.
Непосредствено преди мача с Лудогорец, ни повикаха 6 човека, показаха лист, на който пишеше че сме излъгали.
Сериозно ви казвам, помислих, че това е скрита камера.
В един момент осъзнах, че шефовете са сериозни, не можех да повярвам. Поисках обяснение – какво, как, защо, къде е грешката.
Аз видях един бял лист с един въпрос и един отговор. Той беше „Не“ от моя страна и пишеше – „Лъжа“.
Не ми обясниха нищо. Договорът ми така и така изтичаше и взехме решение да се разделим.
Трябва да си глупак, за да помислиш, че след тези години, тези моменти и емоции на „Тича“, аз ще направя такова нещо.
Дълбоко унизен и омерзен съм, да ми лепнат това петно ….
Никой не даде обяснение на тези клюки, много глупости се изписаха. Болно ми е за феновете, които повярваха на това.

Как аз ще продам този отбор? Не съм долен и безскрупулен тип. Но явно има хора, за които това няма значение. Съсипват животи и съдби.
Защо никой не излиза да каже какво се е случило, нали имаха доказателства, къде са?
Бях шокиран и поисках нов детектор. Шефовете не се съгласиха, след което аз и другите момчета намерихме частна софийска фирма и се явихме доброволно.
Резултатите от първия детектор бяха направени след мача с Левски, а ги изкараха 10 дни по-късно, не зная зашо толкова късно.
На втория полиграф, който направихме сами, резултатите излязоха няколко часа по-късно. Защо е така – не зная, отговорете си вие.
Аз не съм човек, който ще клекне пред лъжите. Искам да изчистя името си, най-вече пред феновете във Варна, защото в момента са разделени.
Получих и доста подкрепа, дори и предложение от четири отбора, което показва, че футболните хора ми вярват“.
Аз няма да спра. Ако ми бяха казали: „Жоре, стар си“, щях да окача бутоните. Но аз заради такива лъжи няма да се откажа.

Продължава да се очаква позиция от ръководството на Черно море какво точно се е случило, какви са съмненията, защо са били подложени на полиграф футболистите и къде са се провалили на него. Разбира се – и защо бяха извадени шестима основни играчи от състава преди друг мач, който реши титлата.
Крайно време е и някой в БФС да каже нещо по темата. Защото е известно, че и УЕФА задава въпроси по случая след серия сигнали в канала на европейската централа за нередности, подадени от България.

Коментари