Лечков загуби делото срещу БФС и на трета инстанция

296
делото лечков

Делото на бившия вицепрезидент на БФС Йордан Лечков срещу футболната ни централа официално приключи, предава Корнер.

Претенциите на Лечков бяха, че като първи вицепрезидент, той трябваше да оглави футболния ни съюз след оставката на Борислав Михайлов през октомври 2019-а.

Изпълкомът на централата обаче посочи Михаил Касабов за временен президент, заради което Лечков реши да търси правата си по съдебен път. Той загуби делото в Софийския градски съд, след това в Апелативния съд, а днес дойде и заключението на Върховния касационен съд, според което делото не подлежи на обжалване.

В тази ситуация Лечков няма друг избор освен да се съобрази с решението на съда и да приеме факта, че на този етап няма как да оглави БФС, каквото според него бе нормалното развитие на ситуацията. В този период от година и половина на няколко пъти Лечков използваше гостуванията си в телевизионни студия, за да нарича сегашното ръководство на БФС нелегитимно и нелегално.

След оставката на Михайлов, централата трябваше да прекара във временния си вариант само няколко месеца, след което да свика Конгрес. На два пъти обаче пандемията и противоепидемичните мерки наложиха отлагането на този Конгрес, като временното ръководство управлява вече година и половина.

Следващата набелязана дата за конгрес е 25 юни, но предвид неясната обстановка, датата не е обявена официално.

Около 160 клуба, сред които Левски и ЦСКА, обаче поискаха Конгрес на възможно най-ранната дата, която е краят на април, а мотивът им е, че сегашният Изпълком трябва по възможно най-бързия начин да бъде разпуснат.

Коментари