Този мач ще помниш цял живот, Кириле!

3569
Футболист №1

В професионалната кариера на всеки човек има възходи и падения. Има паметни моменти! Такива, които остават спомен за цял живот! Може да са много, може да се броят и на пръстите на едната ръка, но сред тях задължително има и един, който се откроява над останалите. Един, за който се сещаш непрестанно, който кара кръвта ти да кипне, а главата да забучи!

При повечето хора този момент е с положителен знак. Всъщност не при повечето – при почти всички!

Има обаче и една мъничка част неудачници, за които най-върховният момент в живота е срамна страница. Не искат да се сещат за него, мъчат се със сетни сили да го забравят и да го погребат някъде надълбоко… Но той винаги се завръща! Този миг на срам и позор! Не им дава мир и покой!

Такъв миг е и мачът ЦСКА – Лудогорец за неодухотвореното момче Кирил Десподов! Сряда! 12 май 2021-а! 4:1! Тези мрачни стрели ще го преследват цял живот.

Всяка сряда ще му е гадно! Всяка 12-а дата ще му е гадна! Хората ще се радват на настъпващата пролет всеки месец май, а той ще ходи оклюмал и мрачен като облак! Защото ще помни 4:1! Ще помни какво е да си предал хора и те да ти го върнат, ама така, че да ти държи влага вечно!

Във футбола Кирил Десподов не е печелил кой знае какво, освен пари. Да си ги трупа с чували, халал да са му! Но трофеи, слава?

Вече е на 24 години, а има само един трофей – служебната титла на Лудогорец от този сезон. Титла, за която се знаеше къде отива отпреди да почне сезонът. Дали през зимата щяха да вземат в Разград Десподов или някой минувач с балтон – пак щяха да са шампиони. Ако беше толкова велик, можеше да помогне за Купата. Но се видя, че е слабак и не става!

Десподов едва ли и ще печели оттук нататък много. Вижда се, че господството на Лудогорец вече е под сериозен въпрос. А в България освен Лудогорец на този сребролюбец няма кой да му плаща заплата.

В чужбина го видяхме. Не става за чеп за зеле. Освен да го вземе някой второразреден тим от Западна Европа, друго не му предстои. Е как ще спечели нещо тогава?

Печалбите ще са му розови ролекси и лачени плеймейтки. Това му е нивото.
Това ще помни – как през 2019-а година си е купил обувки от крокодилска кожа. И как през 2020-а си е направил прическа с две кила гел.

А 2021-а? Това ще е годината, която ще иска да забрави. Но никога няма да може!

Това е най-великият мач в твоя живот, Кириле, мачът, който ще помниш вечно! Мачът, в който един предател бе унизен и получи заслуженото! Мачът, който можеше да е толкова различен за теб, ако не се бе продал за сребърниците на Делиормана!

Борислав Хаджиев

Коментари