Един от най-известните финансисти в България отправи ключов призив към „Уникредит Булбанк“ заради скандала с Мартин Петров

4074

Финансистът Емил Хърсев коментира скандала с бившия национал Мартин Петров, който откри, че от сметките му в „Уникредит Булбанк“ са изчезнали близо 4 млн лева, които са отмъкнати от личния му банкер.
„Частното банкиране у нас няма нищо общо с качеството на истинското частно банкиране – например, в Швейцария”, отбеляза Хърсев. По думите му навсякъде финансовата институция би трябвало да отговаря за действията на своите служители: „Банката трябва да те предпазва, а не да ти казва „Ама ти си подписал!”. Това обаче е само „морално правило”.Уволнена банкерка ужили Мартин Петров с почти 4 милиона! Ето в каква гнусна схема са оплели футболистаФутболната звезда Мартин Петров е сезирал Софийска градска прокуратура за източени без негово знание…Nov 23 2017bgsport.net

„При над 90% от случаите банката възмездява клиента, включително и когато има съмнения за неговото съпричастие. Редно е да се заяви „Ние сме готови да понесем вредата, искаме междувременно да проверим дали самият клиент е съучастник на нашия служител”, обясни Хърсев.
По думите му подобни ситуации има в голямо количество и в по-развити държави, като общият годишен обем на измамите с банкови инструменти се изчислява в милиарди.
„Статистиката е такава, че в много големия случай на подобни обири документални, всъщност се оказват замесени и двете страни”, посочи той. По думите му клиентът се оказва съучастник в около 80% от случаите.

Източник: БЛИЦ

Коментари