Ексклузивно: Феновете поискаха Бойко Борисов да се намеси в битката за БФС. Клати ли се столът на Боби Михайлов?

1360

ДО
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
ДО
ВСИЧКИ МЕДИИ
ДО
ВСИЧКИ ЛЮБИТЕЛИ НА ФУТБОЛА
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА МЕДИИ,
УВАЖАЕМИ ЛЮБИТЕЛИ НА ФУТБОЛА,
ОТВОРЕНО ПИСМО
Пишем ви от името на българския привърженик на най-популярния спорт у нас и по света – футбола.
С настоящето писмо ясно и категорично заявяваме, че няма да останем безучастни към случващото се около Конгреса на БФС.Николай Илиев нападна „сините“ заради кандидатурата на Боби Михайлов: Не очаквах Левски да подкрепи този, който съсипва футбола ни от годиниГолемият защитник и бивш председател на УС на Левски Николай Илиев говори по повод позицията на „син…Jan 17 2018bgsport.net

Ставаме свидетели на възможно най-аругантното поведение от страна на ръководителите на българския футбол: банкети; ядене; пиене; купуване на гласове; фалшиви пълномощни; клубове –фантоми; заплахи, дори от името на премиера.
Имаме силни съмнения в честността на провеждането на Конгреса и избора на президент, данни за злоупотреба със служебно положение при подготовката и обработката на резултатите и дори купуването на делегати, както и редица други нарушения, което ни принуждава да предприемем остри, нелицеприятни, но напълно законни мерки за предотвратяване на фалшифицирането на избора и за спасение на българския футбол.
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
Очакваме от Вас адекватни мерки спрямо господата от БФС за гарантиране на честен и демократичен Конгрес. Питаме се – на Вас не Ви ли прави впечатление? Всички българи сме потресени. Това е наглост и аругантност спрямо цялата българска общност. Знаеме, че сте много ангажиран, но нашето мнение трябва да има значение за Вас. Участвахме в няколко сериозни проучвания, за да го покажем. Над 91% от българите не желаем настоящия президент на БФС. Красноречиво е.

Кому е нужно подобно неадекватно и безпринципно управление на БФС?
Резултатите от 12-годишното му управление не могат да бъдат определени по друг начин, освен като пълен провал:
Нито едно участие на Националния отбор в световни и европейски първенства;
слабо футболно първенство;
крах на традиционни футболни центрове;
разгром на детско-юношеския футбол;
пристрастно и поръчково съдийство;
повсеместно усещане за липса на морал и корупция;
незапомнен отлив на публика;
липса на инфраструктура и материална база.
Провал, провал, провал!
Родният футболен запалянко от години е показал Червен картон на БФС!
Мнението си за това ръководство на БФС и наложителността от неговата смяна бяха многократно изразени по категоричен начин чрез плакати и скандирания от публиката на практически всички отбори по време на мачовете на всички стадиони в страната.

Господин Михайлов най-арогантно ни заяви публично, че мнението на привържениците и медиите не го интересува, в противовес на думите на президента на УЕФА Чеферин, че играчите и феновете са най-важните, а не „вечните“ администратори, които са се помислили за „собственици“ на футбола. На всичкото отгоре Михайлов прикани властите да разследват изпълкома му. Що за управленец?
Сега привържениците искаме да потърсим пряка отговорност от лицата, злоупотребили с любимата игра.
Информираме ви, че свикваме протест на 16 февруари от 10.00 часа пред хотел „Маринела“!
Никой не може да бъде избиран и да управлява против волята на народа!
Футболът е за привържениците! Да си го върнем обратно! Всички на протеста! Хайде БЪЛГАРИ ЮНАЦИ, СЕГА Е МОМЕНТЪТ да освободим играта ни!
Каним любителите на футбола от цялата страна, независимо от клубната им принадлежност, да вземат участие, за да заявим гръмогласно своята непримеримост към анархията и неграмотното управление на българския футбол. Сега е момента и ще покажем, че сме общество!
Заявяваме също и своята решимост да информираме международните институции, неправителствените организации и медии от различни държави за грозния начин на управление на футболната ни централа. И тогава ще извадим детайли по случващото се от години.
А всичко това ще добави нови черни краски към и без това компрометирания образ на “европейска“ България.
Зад писмото застават привържениците на футбола от цяла БЪЛГАРИЯ!
Източник livesport.bgДомусчиев направи немислимото, успя да свърже в едно изречение „Боби Михайлов“ и „трезвомислещ“ (ВИДЕО)Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев обяви, че шампионите ще подкреп…Jan 16 2018bgsport.net

Коментари