Жалко, че този път повярвахме във феърплея

1515
юрий кучев

Живко Миланов е капитан на Левски. И би трябвало да е за пример. Добър пример за съотборници, съперници, фенове. Фенове, сред които има много деца. Миланов бутна Жанио Бикел на земята в последните секунди на дербито с ЦСКА. След което го настъпи с бутоните по главата. Снимката ме кара да настръхна – всеки път, когато я видя. Така бих реагирал, независимо кой е футболистът на тревата и емблемата на кой отбор носи. Съдията Георги Кабаков му показа само жълт картон, а ситуацията беше пред очите на един от помощниците му. Който не сметна за нужно да говори с главния рефер.

Освен съдии, има съдийски наблюдател и главен делегат на мача. Има още Комисия „Етика и феърплей“ и Дисциплинарна такава. Явно никой не е сметнал за нужно да отбележи тази неприятна (меко казано) ситуация. Но пък са отбелязани две-три псувни на сръбски от устата на Люпко Петрович. И интервюто му. Заради които ще плати 4000 лева и ще бъде зрител на Ботев (Пловдив) – ЦСКА. Не е хубаво да псува и да влиза на терена, но поне като стъпи на тревата, не настъпи човек по главата…
Комисиите явно не са се самосезирали за случая „Миланов“. А е имало и официална жалба от ЦСКА, информираха тази сутрин колегите от „24 часа“. Ако все пак от клуба не са подали такава, грешката е у ръководството. Те трябва да пазят хората си, футболистите си. С жалба или не, има запис, има снимки, трябва да има и морал. Или капитанът на Левски е настъпил играча на „армейците“ с пантоф от дунапрен и коприна?!

Още една скоба – Николай Бодуров беше наказан по видеозапис, защото наплю Богдан Вашчук от Левски. Тогава феновете на „сините“ скочиха по-високо от Стефка Костадинова за рекорд. Накрая останаха доволни.
Помним и други изцепки на Миланов, виждали сме пръстите на ръцете му в различни движения. Не е до наказанието. Дали ще „изгори“ за един или два мача. Въпросът е, че дори не сметна за нужно да се извини на Бикел публично. Ако го е направил лично, тогава ние му се извиняваме…
Преди време голмайсторът на ЦСКА Фернандо Каранга също беше наказан – с една среща и глоба от 3000 лева заради това, че след края на мач с Левски развя надуваем фалос. Адмирации – напълно заслужено. Но да носиш надуваем член на пистата по-голямо нарушение ли е от това да стъпиш на главата на съперник с бутоните? Аз не съм компетентен по този въпрос, г-н Юрий Кучев и компания да кажат. Всъщност, мнението им е ясно, след като днес Миланов мина между капките.

Ето какво сподели тогава председателят на Дисциплинарната комисия:
„Поздравявам Левски. Те са първият клуб, който ни сезира официално за нещо. Аз от десетина години призовавам клубовете да реагират, когато се чувстват ощетени“.
В ЦСКА и да послушат този господин, и да „лаят“ три дни и четири нощи, явно няма значение. Кучев сега мълчи…
Жалко, този път повярвахме във феърплея…

Ангел Домусчиев, Топспорт.бг

Коментари