Боби Михайлов: Лицензът на Левски под въпрос и под мониторинг всеки месец

690
изпълком

Президентът на БФС Борислав Михайлов разкри, че Левски и Черно море ще бъдат следени под лупа от Лицензионната комисия.

Ръководителят поясни, че всички отбори са взели лиценз, но тези на „сините“ и „моряците“ са под условие.

„Аз не знам повече от вас в момента какво се случва в Левски. Надявам се Левски да се оправи, тъй като това е в плюс и за БФС. Левски и ЦСКА трябва да са добре, тъй като това са клубове, които разполагат с голяма фенска маса. Всички отбори вече са взели лиценз за Първа Лига, като Левски и Черно море са под условие. Двата клуба ще са под мониторинг всеки месец по финансови причини“, заяви Михайлов.

Отстраниха Петър Величков от Изпълкома

Членът на Изпълкома Петър Величков е бил отстранен. Това обяви Борислав Михайлов, който се изказа доста остро за партньора на Димитър Бербатов в кандидатурата му за футболния съюз. Самият Величков не е получил покана за днешното заседание.

„Няма такъв член, който да прави кампания срещу Изпълкома. Той е тук по моя покана, аз го включих в екипа си. Няма право да бъде член такъв, който изнася информацията от заседанията. Няма как да стане! Няма как да бъде и тук, и да се готви за конгрес с неговата компания. Не може да си тук и да критикуваш колегите си“, заяви Михайлов.

Михайлов: Бербатов не ми е таргет, клубовете искаха да се върна

Президентът на БФС Борислав Михайлов коментира кандидатурата на Димитър Бербатов за неговия пост.

„Всеки има правото да се кандидатира за президент и да си прави кампания. Има си устав, има си ред. Бербатов не ми е таргет на мен. Клубовете искаха аз да си завърша мандат и това ми е целта. Ако има нещо, което да кажа, ще го кажа на Конгреса, когато се срещнем с Бербатов.

Има Устав. Един месец до Конгрес трябва да се обявят кандидатурите. Все още няма назначен конгрес. Всеки може да се кандидатира и започва предизборните кампания както е за парламент, за президент, а не осем месеца преди това. Аз достатъчно съм говорил – 15 години. Ще говоря най-вече пред хората, които ме избират. Не съм човек, който ще създава жълтинии. Само да не забравят да не прекрачват добрия тон“, завърши Михайлов.

Първенството остава с 14 отбора

Михайлов обяви официално и формата за Първа Лига през новия сезон. Първенството ще бъде с 14 отбора, а от сезон 2022/2023 вече ще е съставено от 16 тима. И в двата случая обаче баражната система остава. Решението бе взето на провелия се днес Изпълком.

„Решението се дължи на факта, че изпаднал отбор няма моралното право да остане в дивизията, така се губи състезателния характер на първенството. Преценихме, че догодина ще е по-добре да останат 14 тима, а чак от сезон 2022/2023 да се въведе форматът с 16 тима. Така тимовете ще се подготвят финансово и инфраструктурно далеч по-добре. Когато има 16 отбори отново ще има баражи. Втора Лига ще бъде съставена от 20 отбора и ще бъдат включени и дублиращи тимове“, обяви Михайлов след Изпълкома.

„Втора лига ще бъде от 20 отбора. Ще имаме нови три отбора като втори отбори на елитни тимове. Групите отдолу са си до 20 отбора“, добави президентът на БФС.

Коментари