БФС: Наказание за рефера на Етър – ЦСКА, съдия подари победа на Левски

1124
Костадин Стоичков

Шефът на Съдийската комисия към БФС Костадин Стоичков разкри, че реферът от мача Етър – ЦСКА Владимир Вълков е получил слаба оценка. Арбитърът ще бъде наказан.

„Вълков е получил слаба оценка и ще бъде наказан. Знаете, че съдия, който има по-ниска оценка от 7.4, по правилник трябва да бъде санкциониран. Все още не сме взели окончателно решение, но по всяка вероятност наказанието на Вълков ще бъде между 4 и 6 мача. Това гласи правилникът“, заяви Стоичков.

„Ръката на защитника на ЦСКА е права в легнало положение. Когато топката идва към него той се опитва да я сгъне в лакътя и опитва да задържи топката. Този наказателен удар е правилен. Убеден съм, че до този момент не се оказва натиск нито към Съдийската комисия, нито към съдиите. Реферите обаче са хора и всеки изпитва някакво притеснение като излезе на терена. Когато мачовете са с по-нисък заряд, те минават нормално. Проблеми имаме там, където мачът е важен. Има съдийски грешки, но те са човешки“, добави шефът на реферите.

„Станислав Тодоров на мача Арда – Левски не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача Левски – Етър Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. Левски вкара и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в Левски?“, завърши Стоичков.

Коментари