Публиката се върна на стадиона, ама за „мач“ на ГЕРБ (СНИМКА)

722
публика вечното дерби

„Видя се, че на места мерките се спазваха безупречно. Но също така се видя, че има фенове на няколко клуба в България, които демонстративно не спазваха мерките – не се слагаха маски, не се спазваше отстоянието.“ Думите са на министъра на спорта Красен Кралев от края на ноември 2020 г. и са свързани със забраната за присъствие на публика на спортните състезания като част от мерките срещу коронавируса. Няколко месеца по-късно ограничението остава в сила, макар запалянковци няколко пъти да поискаха да бъдат допуснати на стадионите. В сила е и задължението да се носи маска на открито при събития, на които има струпване на хора, а спазването на дистанция от 1.5 м е невъзможно.

Въпреки това кадър от предизборно събитие на самия Кралев в Русе, където той е кандидат за депутат от ГЕРБ, показа стотина души, присъстващи на трибуната на местния стадион. От снимката се вижда, че повечето са без маски и не са разпръснати на разстояние един от друг, пише Дневник.

кралев русе

От около месец Кралев се впусна в дейна обиколка из България за срещи със спортни клубове и организации, част от които предизборни. Сега в Русе – също против всякакви противоепидемични правила, група хора, хванати за ръце, оформиха числото 28 (номера на ГЕРБ за изборите). Сред тях бяха президентът на волейболната федерация Любомир Ганев, олимпийският шампион на троен скок Христо Марков, членът на ръководството на федерацията по плуване Петър Стойчев и президентът на Българската и Балканска федерация по смесени бойни изкуства Станислав Недков.
„Всички те пожелаха успех на силния отбор на ГЕРБ в Русе. Любо Ганев съобщи и новината, че само преди няколко дни Европейската волейболна конфедерация ме избра за посланик на европейския волейбол пред всички европейски институции. Ще защитавам тази кауза с цялата си енергия“, написа Кралев във „Фейсбук“.

На предизборните събития, но и все още в ролята си на министър, Кралев направи няколко първи копки и обяви отпускане на средства за ремонти и изграждане на терени, зали и др. спортни съоръжения.

При първата копка за началото на модернизацията на лекоатлетическия център за хвърляния в Национална спортна академия „Васил Левски“ на 1 март отново направи впечатление отношението на Кралев и присъстващите към спазването на мерките.

Коментари