Удар за Разказвача: Мачовете за Купата няма как да приключат преди 3-4-ти декември

385
Купата

Шефът на професионалната футболна лига Атанас Караиванов разкри как стоят нещата относно предложението на Левски двубоите за Купата на България максимално рано и срещите да приключат преди началото на декември. Караиванов сподели, че заради телевизионното излъчване мачове, които ще попаднат в ефир няма как да бъдат изиграни преди 3, 4-и декември.

„Знаете за предложението на Левски за това мачовете да завършат до края на ноември. По календар мачовете са до 7-8 декември с резервна дата 11 декември. 11 клуба от Първа лига подкрепят идеята, 7 клуба от Втора лига – от участващите в турнира. Против са двата клуба – ЦСКА 1948 и Ботев Враца. Не са отговорили Лудогорец, Пирин и Спартак Варна от елита“, сподели той.

„Както виждате има воля за по-ранно изиграване на мачовете. Волята е воля, ама трябва да има и възможност. Знаете, че започва Световно в Катар. Мачове могат да се излъчват след 28 ноември по телевизията, и то по 1 на ден. И евентуално на 24-и и 25-и на гърба на други срещи от Световното. Представете си колко е красиво това. Имаме яснота за тази възможност за излъчване и точно от нея става ясно, че преди 3-4 декември е трудно да приключат двубоите, които са телевизионни“, каза още той.

„Тези, които няма да попаднат пряко в телевизионното излъчване ще могат да се изиграят максимално рано. До тук има солидарност само по въпроса да се използват датите 17, 18 и 19 ноември, но това са и датите за националните отбори. Отборите, които имат национали, имат право да откажат да играят тогава. Нетелевизионните мачове без проблем ще приключат през ноември, но телевизионните няма да могат да приключат преди 3-4 декември. Имаме за изиграване и две отложени срещи за първенство – Славия – Лудогорец и Лудогорец – Левски, както и ако двата тима се класират за втори кръг още един двубой Лудогорец – Левски“, добави Караиванов.

„И двата отбора имат желание да си доиграят срещите. За молбата на Левски знаете максимално рано. Лудогорец иска да си изиграе мачовете – двата отложение и евентуално два от Купата. Няма разбирателство за датите. Ще направим допълнителна среща между тях. Това са мачове, които ще бъдат излъчвани. Това е нещото, което няма как да касае всички останали клубове. Мачовете бяха отлагани с молба на единия клуб, на другия клуб. Знаете, че сме планирали два отложени на ЦСКА и на Левски. Надявам се да намерим решението. Нито един отбор не е казал да се отлагат срещите за догодина. Засега не могат да бъдат напаснати датите. Някой трябва да отстъпи – може би и двете страни. Трябва да се намери решение“, каза още шефът на ПФЛ.

Коментари