ВАР, съдия за Левски София… Ама пак не стана – Лудогорец ги разката (ВИДЕО)

1850
левски лудогорец

Правилният футбол действа с пълна сила, откакто Станимир Стоилов се завърна в Левски. И откакто се врече във вярност на гробокопача на играта в България Борислав Михайлов.

Срещу Левски дузпи не се свирят – закон. За Левски дузпи се дават – закон. Спорни ситуации против Левски се подминават, за Левски се дават. Закон!

Поредното доказателство за новата стара парадигма на българския футбол – мачът на „сините“ срещу Лудогорец на „Герена“.

Денят започна бурно за гостите – оказа се, че ще играят дербито без вече уволнения треньор Валдас Дамбраускас. Завърши също бурно – с победа с 4:2 срещу подпомагания дейно от главния рефер Георги Кабаков и видеосъдията Волен Чинков тим на Левски.

В 17-ата минута Лудогорец трябваше да получи дузпа. Така, както трябваше да получат преди това и Локомотив (Пловдив), и отборът на 48.

Пиерос Сотириу се измъкна от защитата, елиминира стокилограмовия Николай Михайлов, който след това го препъна и свали на земята.

Кабаков обаче не само, че не се осмели да даде наказателен удар, ами дори и не използва системата ВАР, за да види положението. Вместо това се консултира със страничния рефер Диян Вълков – скок назад в ХХ век, за да бъде обслужен Левски.

В 26-ата минута след очевиден фаул на Георги Миланов, намиращият се на няколко метра Кабаков остави играта да продължи и Левски поведе с гол на Борислав Цонев. Който и да е друг отбор да беше срещу Лудогорец – фаул щеше да има! Ако беше ЦСКА – можеше и картон да измисли Кабаков!

Лудогорец изравни в следващата минута. Сисиньо и Чибота направиха за смях защитата от учебника за правилен футбол, гола вкара Доминик Янков – 1:1.

Кой знае защо малко по-късно публиката на Левски стреля със сигнална ракета по главния арбитър. Миналата седмица стреляха по публиката на ЦСКА. Разрешено им е!

Две минути след почивката Сотириу направи 1:2 след нов неразгадаем ребус за правилната защита.

В 77-ата минута Билал Бари се строполи в наказателното поле, след като настъпи Игор Пластун. Ситуация, която бе десет пъти по-малко дузпа от положението за Лудогорец през първото полувреме. Този път обаче Кабаков реши да си помогне с ВАР и отсъди дузпа. Борислав Цонев пък изравни с второто си попадение в мача, което дойде в 81-ата минута заради забавянето.

И когато Станимир Стоилов предвкусваше сладостта от това да спечели третата си точка в четири шампионатни мача, дойде мигът на истината. В 84-ата минута Елвис Ману изведе отново гостите напред след изключително странен ход на пълния вратар на „сините“.

Михайлов хвърли спорна топка към Шелис, който веднага бе атакуван в гръб от Кирил Десподов. Несигурният кипърец страхливо изгуби кълбото, а оттам насетне лидерът на гостите продължи към непокрития Ману, отбелязал на празна врата за 2:3.

Минута пред края на редовното време Бърнард Текпетей довърши Левски, Кабаков и Чинков – 4:2 за Лудогорец.

Така Левски с ВАР, със съдии и с правилен футбол отново се провали. 4 мача за Станимир Стоилов в Първа лига – само две точки.

Дали тогава това беше правилният избор?

Борислав Хаджиев

Коментари