На ръба: Левски пуска акциите на Папазов в продажба, за да се спаси

450
акции папазов

Част от акциите на Левски – от тези, които са собственост на баскетболния треньор Константин Папазов, ще бъдат пуснати в продажба, за да бъдат събрани средства за погасяването на част от много дългове на клуба.

Ще се продават общо до 10% от дяловете в „синия“ клуб, като цената е по номинал – 1 лв. на акция, т.е. въпросните 10% означават приходи от 10.7 млн. лв., ако бъдат изкупени.

Както е известно след като установилият се в Дубай предишен притежател на акциите Георги Попов (най-близкият сподвижник на Васил Божков) джироса притежаваните 86.6% на Наско Сираков. А голмайстор №1 в историята на Левски на свой ред предостави 35% на Папазов на когото вярва „повече, отколкото на себе си“, а за себе си остави контролния пакет от 51.6%. Именно от тези 35% сега ще се продава една част, за да се намерят свежи постъпления за оцеляване на клуба.

„Работи се по пускането в обращение на 5-10% от акциите на клуба. За целта се съветваме с юристи как да стане, г-н Тодор Батков също помага. Каквото зависи от нас за оцеляването, ще бъде направено. Спекулираше се, че едва ли не ще получаваме помощ от небето, а такова нещо не се случва. Няма да се молим на никого, освен на феновете. Те доказаха безрезервната си любов в най-тежкия момент в историята. Сега имам чувството, че някой умишлено пречи на клуба. Сираков направи голям жест като ми даде тези 35% акции и е ясно, че те са инструмент за придобиване на финансови постъпления“, коментира Папазов пред „Труд“.

Той добави, че ако се намери някоя фирма, която е готова да купи повече акции, е готов да се раздели с всичките си акции, като ще си остави само една „за спомен“.

„Повече яснота ще има след избора на нов надзорен съвет, което ще се случи на Общото събрание в петък. Сега се търси законова форма как точно да се процедира. Както вече казах, г-н Батков ни помага. Той притежава опит по темата, след като имаше подобна спасителна акция през 2015 г. Уверен съм, че много от онези фенове, които си купиха акции през 2015-а, сега ще искат да вземат още. Левски доказа, че е най-голямото нещо в България“, казва Папазов.

Коментари