Ходът на Божков – пита с анкета как да се определи кой да е собственик на Левски

467
Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков предприе нов ход по темата с акциите и собствеността на „Левски“, но по никакъв начин не отбеляза напредък по нея.

В 8 часа тази сутрин, както бе анонсирал, той публикува в профила си във Фейсбук анкета, в която задава въпрос:

„Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК „Левски“ да бъде определен с електронно гласуване?“

Възможните отговори са само „да“ и „не“, като очевидно това отваря вратата за нова анкета, която вече да е с конкретни имена. Изобщо – в цялата ситуация има елемент на фарс и откровен сарказъм.

Анкетата е придружена и с изречението „Когато един премиер се страхува или не може да се подпише, идва време за избори.“ Припомняме, че на 8 май Божков джироса акциите на клуба на Бойко Борисов, който отказа да ги вземе.

Любопитно, след 40 минути от публикуването на анкетата във Фейсбук, гласувалите вече бяха 6000 души.

В следващите дни „Левски“ отново поиска дарения от феновете си, които се активизираха и събраха близо 250 000 лв., които обаче са крайно недостатъчни за належащите нужди и базови разходи, необходими за оцеляване.

Обрат в това отношение настъпи във вторник, когато дарение от 500 000 лв. направи депутатът Делян Пеевски.

С парите бяха платени частично заплати на футболисти и служители. Всички те не бяха получавали възнагражденията си от януари.

Реакциите на феновете на клуба по темата с дарението на депутата се разделиха, като следващият най-сериозен акционер – Тръст „Синя България“, обяви, че не приема дарението.

Но изпълнителният директор Павел Колев е на друго мнение и обяви, че не вижда нищо притеснително в акта. Още повече, че това са пари, които ще донесат глътка въздух за „Левски“, който е на ръба на несъстоятелност.

Виж още:Картите паднаха! Пеевски спаси Левски, „сините“ ще му целуват нозетеПФК Левски се похвали с щедро дарение от фирма на депутата Делян Пеевски. Ето какво бе съобщено от о…May 19 2020bgsport.net

Коментари