Асен Букарев си навлече гнева на Сектор Г: Не си спомням да съм бил юноша на Литекс или Чавдар (Етрополе)

4074

Асен Букарев се съгласи да говори пред ТОПСПОРТ относно задаващия се сблъсък между Левски и ЦСКА, който е другата неделя на националния стадион „Васил Левски“. Буки доскоро изпълняваше ролята на спортен директор на „Герена“, макар и по документи названието на длъжността му да беше друга, така че мнението му е от значение, имайки предвид, че е запознат достатъчно добре със случващото се в Левски.
– Господин Букарев, в неделя за Левски идва по-особен мач, как гледате на него?
– Мачът е дерби, защото публиката на стадиона не е като за обикновен мач. В сектор „Г“ феновете на ЦСКА са същите като преди, зарядът е същият, емоциите от сблъсъка също… Но аз приемам този мач за едно ново съперничество, ново дерби, което с годините може да се превърне в заместител и наследник на вечното дерби, защото не си спомням да съм бил юноша на Литекс или на Чавдар (Етрополе)…
– А помните ли вашия първи мач като юноша на ЦСКА?
– Да, разбира се. Дебютирах и вкарах гол, но загубихме с 2:3. Мачът се игра на стадион „Славия“, тъй като „Васил Левски“ беше в ремонт. Левски тогава разполагаше със страхотен състав – Иванков, Кривия, Гонзо, Бачев, Кайзера… Ние бяхме по-млади и неопитни момчета, треньор ни беше Димитър Пенев. Успяхме да поведем, но Левски ни обърна до 1:3, след това вкарах за 2:3, но в интерес на истината нямахме сили за повече, защото Левски просто беше по-силният отбор.Новото попълнение на Левски Паулиньо засипа с похвали треньора на „сините“: Делио Роси дърпа отбора напред (ВИДЕО)Бразилецът Паулиньо безспорно е най-добре представящият се футболист от зимните попълнения на Левски…Mar 12 2018bgsport.net

– И двата състава влизат разколебани в мача, но разликата е, че отборът от „Армията“ все пак победи, докато Левски се изложи срещу Етър…
– Така е, но по-разколебан ми изглежда ЦСКА. Спрямо заявките, очакванията и силната есен, която отборът направи, личи видимо отстъпление. С изключение на първия мач срещу Верея, който спечелиха убедително, играта им след това е доста колеблива. Може би несигурността в действията им идва от факта, че бяха напуснати от силен и важен футболист като Антон Недялков, а заместникът му до момента не показва неговото ниво, дори е далеч от него.
– От думите ви да разбирам ли, че притеснението е по-голямо в лагера на съперника, отколкото в този на Левски?
– По мое мнение, да. Те са отборът, към който има големи очаквания, защото математически са близо до Лудогорец, в борбата за титлата си, и нямат право на грешка, ако искат да запазят интригата. При Левски нещата стоят по друг начин, на трето място са, победата може да скъси разликата, но тя ще си остане немалка спрямо първия и втория, така че Левски следва да е по-освободен психически и играчите да са по-спокойни на терена. Определено напрежението е в ЦСКА.

– Но пък Левски все още е неубедителен откъм игра и резултати. В тази връзка равенството с Етър може ли да повлияе негативно върху следващия мач?
– Не е хубаво, че Левски още не показва лицето, което всички искаме да виждаме, но има и хубави знаци в играта. Видно е, че отборът, както и ЦСКА, не са във формата, която искат да гледат привържениците им, но е възможно това да е част от плана за подготовката. Кой знае… Със сигурност Левски трябва да бъде по-решителен, по-доминиращ срещу всеки съперник, особено срещу такива като Етър. Лично аз се надявам равенството да не окаже влияние и да разколебае играчите на Левски, и съм сигурен, че няма да е така, защото говорим за съвсем различен като нагласа сблъсък.
– Кой е отборът с по-добри футболисти?
– След селекцията, която бе направена по време на зимната пауза, съм на мнение, че в Левски е събрано повече качество. Пристигнаха добри футболисти в добавка към тези, които бяха взети миналото лято. Като единици Левски разполага с по-добрите футболисти, докато ЦСКА е по-обиграният отбор. Но както вече казах, липсата на Недялков се отразява и видимо, че играта им не е същата, каквато беше през есента.

– В кои компоненти двата отбора се превъзхождат един друг?
– Левски се отличава с по-добра тактическа дисциплина в защитен план. Отборът е добре организиран и не допуска много грешки в отбрана, съответно и положенията пред неговата врата са сведени до мининмум. В предни позиции обаче сме по-тромави, няма го елемента на изненадата, което може да се окаже проблем. При съперника е обратното – пресират високо, бързи и много остри са в нападение, но в защита нещата не изглеждат толкова добре. И в двата отбора има футболисти, които са способни да решат мача. Фернандо Каранга и Кирил Десподов са интересни играчи. Бразилецът, ако не бъде наказан за мача заради провиненията си с Пирин, е опасен в наказателното поле. Повратлив е, както и Десподов на фланга, но пък в Левски умеят да затварят пространствата и да се нареждат добре при центрирания. Левски също разполага с интересни и класни футболисти като Паулиньо и Обертан, които не действат шаблонно и винаги могат да измислят нещо интересно, ако разбира се, имат достатъчно подкрепа в предни позиции.
– Може ли да очакваме ново голово шоу, каквото видяхме през есента?
– Не мисля. Очаквам по-предпазлива игра и от двата отбора, по-скоро ще е мач на дебнене, в който основната мисъл ще бъде грешките да бъдат сведени до минимум. Иска ми се да кажа, че Левски ще спечели, но по-скоро виждам още едно равенство. Едно е сигурно, в края на мача публиката няма да я интересува играта, а дали любимият им отбор е победил. В тези мачове това е най-важното, а не дали си нападал или си се защитавал.
Иван ТЕПАВИЧАРОВ
Източник topsport.bgАнтон Недялков в специално интервю от САЩ със своята истина за ЦСКА: Бием Левски и ставаме шампиониАнтон Недялков се превърна в любимец на „червената“ публика със сърцатата си игра в ЦСКА. Последва и…Mar 12 2018bgsport.net

Коментари