Богочовекът Мъри без победа в пети пореден мач

325
богочовекът

Богочовекът и баща на правилния футбол и на всички правилни спортове изобщо Станимир Стоилов в пети пореден мач не успя да изведе Левски до победа.

„Сините“ завършиха наравно 0:0 като гост на Черно море в отложен двубой от 4-ия кръг на Първа лига.

Това бе четвърто поредно реми за Левски след 0:0 със Септември и 48 и 1:1 с Локомотив (Пловдив). Преди това пък отборът на Мъри падна с 1:2 от Славия.

Всъщност поредицата от мачове без победа за „сините“ трябва да е от 7 срещи. Преди да почнат да буксуват те победиха с по 1:0 Берое и Ботев (Пловдив) със зловещи съдийски аванти, осигурени от 40-годишното приятелство на Наско Сираков с Боби Михайлов.

В първия случай им бе присъден гол след игра с ръка, а във втория бе отменено чисто попадение на съперника.

А днес, освен всичко друго, правилният и изобщо най-красив футбол на Богочовека Мъри беше особено неприветлив и отблъскващ.

Спазващи прецизно указанията му за естетика и футболна хубост, играчите на Стоилов с някаква мрачна и упорита наслада се опитваха да спукат топката по време на целия мач.

Но дори това не успяха да сторят.

След мача пък Богочовекът за пореден потърси вината навсякъде, но не в себе си.

„При всички положения, ако бяхме в оптимален състав в последните мачове, щяхме да спечелим някои от тях“, заяви Стоилов.

Ама истината май е малко по-различна – за най-правилен и много хубав футбол изглежда са необходими по-оптимални съдийски аванти. А като те липсват – идват  декларациите…

Борислав Хаджиев

Коментари