Вратарят на Левски – Божидар Митрев даде кратко интервю, в което коментира предстоящия двубой в Първа лига с ЦСКА, както и дербито за Купата на България, което е на 25 април. Стражът заяви, че неговият отбор няма от какво да се притеснява в сряда, докато сезонът на „червените“ до голяма степен зависи именно от такива срещи.
– Делио Роси каза, че е голяма грешка всеки сезон да се започва отначало, независимо дали той ще е треньор, или не. Какво научи от него и въобще каква е стратегията, която той се опитва да следва в Левски?
– Имал съм доста разговори с него. Доста неща видях от него и смятам, че съм научил. Той е фокусиран изцяло с идеята, която има за развитието на даден отбор. До голяма степен не приема чужди намеси, не го интересува какво се говори и какво се пише. Той изцяло вярва в своя план и го следва. Докъде се получава, докъде не – той си носи отговорността.Един от най-критикуваните в Левски показа на всички как се прави: Ето какво трябва да научат всички чужденци в отбора„Никога не ще останеш сам!“ Това е част от текст на песен на агитката на Левски, която в пълна степе…Apr 15 2018bgsport.net

– Но в неговия план сега, или поне от думите му след двубоя вчера, пролича, че иска от вас да се доказвате във всеки мач. Смяташ ли, че има какво да доказваш, за да останеш в Левски?
– За мен всеки един, който излезе на терена, трябва да се доказва във всеки мач. Особено това важи за отбори като Левски, ЦСКА, Лудогорец. Това са грандове, в които няма изявени титуляри. Всеки един трябва да дава всичко от себе си, за да е на терена. Нормално е всеки да се доказва.
– Усещаш ли да имаш добра конкуренция на вратарския пост?
– Разбира се. Никога не съм обръщал внимание. Винаги се старая на тренировки и в мачове да давам всичко от себе си. Не винаги се получава, което е нормално. Във всеки един спорт и в живота също е така.

– Какво ти говореха футболистите вчера, докато ти лежеше на терена?
– Честно казано не съм ги чул, защото ми беше тежко. Да, ние, българите, се подкрепяме, дори от съперникови отбори получих съобщения. Това е подкрепа, която усещам и за която благодаря. Но като цяло ние, българите, се подценяваме и повече сме критикувани от хората, които всъщност са тук, за да вдигнат нивото. А всъщност се очаква от нас да ги вдигаме тях. Но това е нашето време, ще се борим.
– Може ли да се каже, че жертвахте в някаква степен мача с Лудогорец в името на следващия двубой с ЦСКА?
– Да сме го жертвали – не мисля. За нас беше изключително важен този мач, за да сме по-близо с Берое в борбата за третото място. И вчера казах, че е прекалено жалко отбор като Левски да се бори за третото място. Но и за нас мачът беше важен. Да, Обертан и Буш висяха с картони, но в Левски има 25 футболисти, които са със страхотни качества и всеки един заслужава място на терена. И както казах – трябва да се доказват.

– А може ли Левски да жертва представянето си в първенството за сметка на представянето си в турнира за Купата?
– Ако мислим само за Купата, не е правилно. Имаме първенство и там трябва да търсим позиции за Европа. Защото дори да стигнем финал за Купата, който още не е гарантиран, там всичко се случва, това е един мач.
– 2:0 – колко комфортен е авансът е срещу ЦСКА?
– Комфортен е, но в днешния футбол и особено срещу класен отбор като ЦСКА едно евентуално подценяване и мислене, че сме ги отстранили може да ни изиграе лоша шега. Затова в реванша трябва да започнем с чисти глави и все едно това е първи мач. Не трябва да си мислим, че сме си свършили работата.
– А усещате ли този двубой след две седмици като мач „на живот и смърт“ за Левски?
– Честно казано, да. Още след мача с Берое и Ботев си казахме, че това е нашата цел. Там трябва да хвърлим най-много усилия. Но да не забравяме първенството. Защото всички искаме да спечелим трофей. При цялата тази селекция, при всички тези добри футболисти – заслужаваме да спечелим трофей.

– Какъв Левски ще видим в реванша – италиански модел ли ще играе отборът?
– Не знам, има още две седмици за реванша. Не сме тренирали още за този мач.
– Тази седмица имате друг мач срещу ЦСКА. Как ще подходите?
– Излизаме за победа, както е във всеки мач. Надявам се да победим пак, за да може да зарадваме феновете, които прекалено дълги години страдат.
– Но вчера Николай Бодуров каза, че във вашия лагер изпитвате страх от възможностите на ЦСКА. Има ли притеснения от съперника, защото сега ще се върнат всички най-добри в „червено“ и Каранга ще води атаката?
– Не мисля, че има страх. ЦСКА е класен отбор, но психологическият момент е при тях – те трябва да са притеснени. На тях им зависи първенството от този мач. Така че ще се покаже на терена кой е по-притеснен и кой го е страх.

– Мнозина преди двубоя с Лудогорец прокрадваха идеята, че може да не дадете 100 процента от възможностите си, за да не помагате на ЦСКА. Прокрадваше ли се такава мисъл в съблекалнята на Левски?
– Не, ни най-малко. Този мач беше важен, особено срещу отбор като Лудогорец и пред нашите фенове. Искахме да спечелим, но не успяхме.
– През този сезон имате генерален проблем срещу отборите от първата шестица. Само десет спечелени точки от всички изиграни досега двубои, в плеойфите пък сте на нула. Какво се случва с тима?
– Не мога да си обясня това нещо, но е жалко. Надявам се в оставащите мачове да се вземем в ръце и да обърнем тази негативна серия.

Емил Велев в ексклузивно интервю: Батков ме смени заради шофьор на такси, винаги съм готов да се върна в ЛевскиЕмил Велев гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Той е истински левскар, който никога не се е ст…Apr 15 2018bgsport.net

Източник: topsport.bg

Коментари