Васил Божков от Дубай: Бойко Борисов унищожи Левски

482
Васил Божков

Васил Божков говори пред БТВ в предаването „Тази сутрин“ по темата Левски и обяви, че е готов да продаде акциите на клуба на инвеститор или да ги даде на „който ги иска“.

Човекът, който издържаше „синия“ клуб около година до януари 2020-а, коментира бъдещето на отбора, което изглежда никак не розово. В последните дни бе поискана и помощ от премиера Бойко Борисов под формата на заем или кредит от държавата – безпрецедентен ход в историята.

Причината е, че клубът е на ръба на фалит, не е плащал заплати от близо 3 месеца и има големи задължения. Само към НАП те са близо 5 милиона лева.

Борисов обяви на брифинг във вторник, че „е готов да помогне“, но не и при този собственик. Притежател на 87 процента от дяловете в клуба е Георги Попов, съдружник на Божков.

„Бих направил за Левски всичко, за да бъде добре – каза в телефонно интервю обвиненият в няколко нарушения на закона Божков. – Аз съм готов да дам акциите на всеки един, само да бъде спасен клубът. Защото кой унищожи Левски – всеки знае. Борисов унищожи Левски, защото унищожи компаниите, които издържаха клуба, и то го направи незаконно.

Той помагал… Вие чули ли сте Борисов някога да е дал една стотинка лична за нещо? С парите на народа… и после – „аз дадох“.

Как ще помогне сега на Левски? Ще даде кредит? И кой ще го върне този кредит? Или ще намери друг идиот, който да издържа Левски, за да го арестува и него един ден?

Казват – „ще помогнем, ако се смени собствеността на клуба“. Това отново е натиск за отнемане на имущество, инвестирал съм 25 милиона лева за по-малко от година в Левски. И клубът щеше да е добре, нямаше да има проблеми.

Акциите бих ги продал на сериозни инвеститори или бих ги подарил на който ги иска. Аз за Левски нищо не мога да направя повече в този момент. Единственият вариант е да се прегледа внимателно закона, да се отменят всички незаконни акции и компаниите, които издържаха Левски, да продължат да го издържат.

Ще дам акциите, не ми трябват в такава ситуация… но занапред Левски по такъв начин бъдеще няма. И на феновете бих ги дал, стига да могат да издържат клуба.

Не съм искал извинение от феновете на Левски, няма за какво. Благодарен съм им за това, което направиха по време на карантината като помощ на клуба.“

Васил Божков призна, че е говорил по телефона с директора на Левски Павел Колев и с баскетболния треньор и фен на „сините“ Константин Папазов, който има амбиции да бъде преносител на акциите на клуба.

Той отказа да отговори на въпрос дали влизането му в Левски преди 14 месеца е било принудително, като го „остави за следващ разговор“.

Виж още:Борисов, 2015: За ЦСКА данъците са да гроб! Борисов, 2020: За Левски има и реклама, и кредитПремиерът Бойко Борисов говори отново по темата Левски. Той обяви, че е нужно „сините“ да си изяснят…May 7 2020bgsport.net

Коментари