Държавата робува на Левски! Въпреки далаверите на Божков, премиерът Борисов заяви: Ще го има

936
Герджиков

Премиерът Бойко Борисов коментира темите с проверките в лотарийните компании и проектозакона за хазарта. Той изрази недоумение защо се намесва футболен клуб Левски.

„Левски ще го има винаги“, заяви Борисов. Утре той ще се срещне с фенове на „сините“.

Ето какво каза премиерът днес пред медиите:

„Създава се едно много грешно впечатление. Къде с умисъл или незнание, не знам… В публичното пространство вървят едни странни заключения. На моето бюро има доклад от Агенцията за държавен и финансов контрол. Адресирано е до финансовия министър и главния прокурор. Той е от много страници. Това е официален доклад. Касае разлика за плащане на такси за стотици милиони. Прегледах го внимателно, има много фирми. Няма да ги коментирам като имена. Никъде в доклада не пише за футболен клуб Левски. Сега прокуратурата проверява доклада. Редно ли беше този доклад да бъде прибран и скрит? Къде виждат в този доклад физическо лице, да не говорим футболен клуб? Аз утре ще се видя с желаещите, така или иначе се виждам с всички. Аз съм левскар, всички знаят. И то болен левскар. Трябва ли, когато дойде този доклад, защото мога да си помисля нещо, да го скрия? За каква национализация и одържавяване става въпрос? Ако е вярно това, значи не са платени стотици милиони лева такса. Проверката в хазарта продължава. Дали е виновна комисията, дали хора ще бъдат осъдени, ще видим. В момента всички работят на пълни обороти.

Изведнъж започват някакви срещи с фенове, някакви предупреждения… За какво? Че не съм скрил доклада ли? Ако някой не си е платил таксите – фирмата си е негова. Къде е одържавяването? Къде е национализацията? Какви са тези думи? Или бизнес, през който са минали близо 3 милиарда, трябва да бъде непроверяван? Или да не плащат данъци и такси?

То се обвързва и със Закона за хазарта, който ние отдавна искаме да променим. Този доклад има пресечна точка с това, което се предлага в парламента. Ако се стигне до гласуване от мнозинството, изрично трябва да се впише, че не може да се дава на концесия. Трябва да бъде в забранителния списък за приватизация. Да е абсолютно сигурно, че освен държавата, никой друг няма да се занимава с тази дейност. Защото това е второто, което се опитват да го направят – че едва ли не друг играч или играчи трябва да се вкарат в този бизнес. Изрично това трябва да бъде описано.

Ако този доклад е верен – много хора ще имат проблем. Ако не е верен – няма от какво да се безпокоят. Сега е дошло времето на тази проверка. Къде е свързан Левски? Левски го е имало и преди мен, и след мен, и преди Божков, и след Божков. Винаги ще го има! Никой не може да пипне на някого фирмата. Но ако не плащат таксите – взима се лиценза. Само това, нищо друго“.

Коментари