Въпреки слуховете за криза, на „Герена“ са железни…

595
Спас Русев

В последната година Левски е успял да изчисти сериозна част от дълга си към НАП. В края на 2015-а един от предишните собственици Иво Тонев разкри, че клубът има да плаща на агенцията около 4,7 милиона лева. 12 месеца по-късно на Левски му остава да внесе около 3,8 милиона лева. Тоест клубът е намалил задължението си с около 900 хиляди лева. „Сините“ плащат регулярни вноски, но от доста време вече спряха да огласяват какви суми превеждат.

Новият изпълнителен ди­ректор на Левски Диана Иванова в началото на седмицата обяви, че дружеството вече не „виси“ със средства към други клубове, бивши и настоящи треньори и футболисти, както и на служители.

Преди около месец пък новият бос Спас Русев посочи, че дълговете на клуба са около 20 милиона лева. Това е със сумата, която Левски има да погасява за строителството на сектор А на стадион „Георги Аспарухов“. На последното Общо събрание, когато Русев придоби мажоритарния пакет акции на „сините“ от Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов, Тонев обяви, че трибуната е глътнала около 12 милиона лева. А Русев по-късно посочи, че около 4 милиона ще са необходими за изграждането и поставянето на козирка. В началото той обеща, че такава ще бъде поставена до Нова година, но след това стана ясно, че този ангажимент няма да бъде спазен навреме.

Преди дни от Тръст „Синя България“ разкриха, че на среща с Русев собственикът е обявил, направата на козирка и монтирането ѝ може да излезе толкова, колкото струва целият сектор. Това породи доста дискусии сред феновете. Официално становище от клуба обаче липсва. А самият Русев неофициално е подхвърлил, че е готов да предостави акциите си на феновете. Това обаче едва ли е осъществимо.

Източник: в-к „Тема спорт“

Коментари