Шеф на Левски: Хубчев не само си получи заплатите, взе и рекордна неустойка

388
Ганев Хубчев

Членът на Надзорния съвет на Левски Петър Ганев коментира някои от твърденията, направени от бившия треньор на „сините“ Петър Хубчев в неделя. Наставникът говори за взаимоотношенията си с клуба, включително и за парите, които са му били изплатени или дължими.

След близо 2 години мълчание, Хубчев коментира тези теми пред „Код Спорт“ по Ринг, а Ганев му отвърна в социалните мрежи и представи малко по-различна гледна точка. Ето какво написа шефът в Левски:

„Три бележки по твърденията на Хубчев. За да не пренаписваме историята.

– Хубчев казва: Пет месеца не бях получавал заплата… Имаше два или три случая, в които не съм искал и една стотинка, освен заплатите…

Забавените заплати в Левски през 2020 г. не са новина. Хубчев не си получаваше дължимото, защото в клуба пари нямаше. И това беше публично известно. През голяма част от 2020 г. всички в клуба работеха със сериозно забавяне на възнагражденията. Заплатите на Хубчев бяха изплатени през декември 2020 г. Тогава беше подписан договорът с генералния спонсор (STRABAG) и моментално беше изчистено всичко като дължими възнаграждения към Хубчев. Тогава бяха изплатени и забавените заплати на работещите в клуба.

– Хубчев: Никой не ми се обади…

Не обаждане. Изпълнителният директор на Левски (Павел Колев) летя до Германия в края на декември (след като бяха платени заплатите), за да се види с Хубчев – срещата беше направо на летището. Всичко можеше да приключи още там – с изплатени заплати и без неустойки. Но Хубчев мисли един ден и реши да си иска неустойките по договора.

– Хубчев: Колко мислиш че съм взел…

Конкретна сума тук няма да посочвам. Тя няма да остане скрита. Само ще кажа, че в Левски говорим за плащания към „Хубчев и екип“. Този детайл ползва Хубчев за да оспорва сумите, които са в общественото пространство – избирайки да говори само за своята неустойка. Макар да е напълно ясно, че се визира целият екип. Това е. В най-тежкия момент за Левски, Хубчев и компания не просто си взеха заплатите, но и неустойка, която най-вероятно е рекордна за треньор (+ екип) в родния футбол. И сега като си взеха парите, решиха да обяснят на обществото, че не са ги искали и едва ли не случайно са ги получили.“

Коментари