Гара Дембеле разкри гнусните тайна на „Герена“: Помпаха ни със забранени вещества

491
Гара Дембеле

Бившият нападател на Левски Гара Дембеле направи любопитни разкрития за периода си в България, предава Корнер.

Играчът, който вкара 37 гола в 39 мача за „сините“, бе част от документален филм на „L’Equipe“ с име „Разбити съдби“, посветен на талантливи спортисти с провалени кариери.

Дембеле е идеален герой в този филм, защото въпреки огромния си талант, още в началото на кариерата си проваля пробен период в Ливърпул заради канабис, а Лацио къса договора му заради обвинение в изнасилване, по което впоследствие е оправдан.

В България той също се замеси в доста скандали, най-вече свързани с алкохола. След силния си сезон на „Герена“, Дембеле направи трансфер в елитния немски Фрайбург, където за две години вкара само един гол, а след това в кариерата му последва огромен спад.

Във филма Дембеле разказва за медикаменти, които са му инжектирали в Левски след мачовете от Лига Европа, които с изненада е разбрал, че са забранени в Германия, след като е отишъл във Фрайбург.

„Вливаха ми субстанции, които се оказаха забранени в Германия. След мач в Лига Европа сваляхме обувките си и получавахме тези инжекции. Нямах идея какво точно ни вливат, единственото сигурно нещо е, че когато подписах в Германия ми казаха, че това нещо е забранено.

В същото време в България правих много допинг тестове според правилата, с моята урина. Всичко беше в реда на нещата, очевидно този медикамент е бил сред забранените само в Германия.

Може това е нещо нормално. Знам за Зинедин Зидан, който в Италия е взимал креатин, за да натрупа мускулна маса. Същото това вещество е било забранено във Франция по онова време.

Нещата не бяха много по-различни в Германия. Там имах една кутийка с моя номер 11 на нея. След всяка тренировка бях задължен да взимам 10 хапчета, нямах идея какви са те. Беше ужасно, трудно се преглъщаха, но нямах избор.

Явно е така във футбола, по телевизията е един, но отвътре нещата са съвсем различни“, споделя той.

Коментари