Решението е взето! Ясен е треньорът на Левски за следващия сезон

431
Георги Тодоров левски

Ръководството на Левски в лицето на новия шеф Наско Сираков взе ключово решение за треньорския пост и към момента новината от „Герена“ е, че Георги Тодоров ще води отбора и след края на настоящия сезон. Специалистът, който уж временно пое „сините“ получава доверието на шефовете, твърди БЛИЦ, позовавайки се на сигурни свои източници.

В момента в Левски не могат да поемат офанзива по привличането на класен треньор, който би излязъл доста скъпо на клуба, тъй като ситуацията е изключително тежка и липсват приходи. Сираков и екипът му удрят на камък с намирането на спонсори, като вече са получили откази от големи компании, включително и от туристическия бранш.

Така очакванията „златен дъжд“ все още не започва да се излива над „Герена“ и „сините“ са в патова ситуация. Именно заради това Георги Тодоров най-вероятно ще води отбора и от старта на новия сезон, като самият той се е съгласил да остане на горещия стол, и то при доста ниско месечно възнаграждение.

Въпреки провала за Купата на България и отпадането от Локомотив (Пловдив) специалистът от школата на „Герена“ ще трябва да прави чудеса с наличните футболисти, а ситуацията пред него ще се усложни още повече само след дни, когато ще напуснат някои от чужденците, които са с изтичащи договори.

Както вече стана ясно, „сините“ се разделят с Милан Миятович, Дени Алар, Хали Тиам, Франко Мазурек, Насиру Мохамед, а на „Герена“ ще останат предимно българи, и то нископлатени. Засега единствените сигурни оставащи от чужденците са Найджъл Робърта и Паулиньо, като бразилецът лично заяви, че е щастлив на „Герена“ и е готов да играе дори за по-малко пари. Относно Стайн Спиерингс, Янис Каргас и Холмар Ейолфсон все още не е взето решение, тъй като ръководството има желание да ги задържи, но не се знае дали клубът ще може да си позволи високите им заплати. Николай Михайлов, Иван Горанов и Станислав Иванов са играчите, на които Тодоров ще разчита и занапред, но на други нашенци се очаква да бъдат прекратени договорите.

Най-пагубно за Левски е, че ще остане без голмайстора си Станислав Костов, който ще бъде принуден да си търси нов отбор заради липсата на финанси на „Герена“. Феновете на „сините“ със сигурност няма да харесат новината, тъй като Костов винаги играеше със сърце и до последен дъх за любимия си Левски.

Коментари