Диксън представи проекта, садят палми и обръщат движението в Подуяне (ВИДЕО)

2077
левски

Кандидатът за нов собственик на ПФК Левски Джоузеф Диксън представи визуализация на проекта си за нов клубен стадион.

Планира се спортното съоръжение да бъде с капацитет от около 25 хиляди седящи места, като всички сектори ще бъдат покрити. В близост до стадиона ще бъде построен търговски център с площ 50 хиляди кв.м., в който ще има магазини, ресторанти и кино и др. Предвижда се и изграждане релакс-зона с няколко басейна, както и хранителни и питейни заведения извън територията на МОЛ-а.

Диксън вече съобщи, че е готов да вложи над 240 милиона долара в проекта, за който има осигурено финансиране от американска финансова институция. Англичанинът вече предостави документи и гаранции на управата на „сините“, като очаква в близките дни да получи договор от страна на Левски, който да разгледа и обсъди с адвокатите си преди финализирането на сделката.

МОЛ-ът на Диксън – копие на филипински проект

Презентацията за новия стадион на Левски и прилежащия МОЛ до него е почти изцяло копие на проект в столицата на Филипините Манила. Кадрите от визуализацията повтарят архитектурата на SM City Monumento в азиатската държава. Прави също така впечатление, че на проекта се виждат палми, които не са съвместими с българската реалност, а освен това движението е в лява лента, а не в дясна.

Коментари