Наско Тъпана: Ще изстрелям Левски в „друга орбита“

307
друга орбита

Към Левски има интерес за реклама и спонсорство, но към този момент няма завършили преговори, заяви мажоритарният собственик на Левски – Наско Сираков.
След края на проведеното днес Общо събрание на клуба той обаче обяви, че щял да изстреля клуба в „друга орбита“.

А зад обещанието на Сираков се крие сделката със сръбския бизнесмен Драган Шолак, който през компанията „Юнайтед груп“ притежава „Виваком“ и Nova Broadcasting Group. От няколко дни той е в София и провежда срещи, свързани с придобиването на клуба.

„Когато има нещо готово и завършено за която и да е компания, ще запозная цялата синя общност, защото от две години и половина дължа всичко на тях. Фойерверки не хвърлям никога. Има интерес от доста места за реклама и спонсорство“, заяви Сираков.

Обещанията на Сираков обаче вече трудно се приемат оптимистично от Синя България. През лятото на 2020 година той се изцепи, че „Левски няма да го бият като тъпан“. След думите му само в редовния сезон на първенството „сините“ инкасираха 12 загуби. И не намериха място в първата шестица – друго обещание на Наско.

Година по-късно – лятото на 2021 година Сираков месеци наред залъгва феновете с мистериозния богаташ Джо Диксън. В клуба се носеха чували със злато, а в Подуяне никнеха палми и оазиси. И отново – фиаското беше грандиозно.

Война с Мъри?

Левски е в лоша серия в последно време със седем поредни мача без победа, но Сираков твърди, че между него и старши треньора Станимир Стоилов няма проблеми.

„Вчера бях около 3 часа с Мъри Стоилов, не съм се скарал с него. Не могат да ни скарат, въпреки че се опитват“, каза още той.

Без Тити Папазов

Бизнесменът Антон Краус ще смени Тити Папазов в Надзорния съвет на Левски. Промяната бе официализирана на общото събрание на акционерите на „сините“. Мажоритарният собственик Наско Сираков, Петър Ганев, Венцислав Димитров и Антон Краус са в новия Надзорен съвет на Левски.

Това решение бе сред първите, взети по време на днешното Общо събрание на акционерите на клуба. Антон Краус е син на бившия транспортен министър Вилхем Краус, а по-малкият му брат стана жертва на отвличане.

Коментари