Ексклузивно: Васил Божков купува Левски? Дълговете на „сините“ вече са твърдо над 20 млн. лева

3983

Бившият финансов благодетел на ЦСКА Васил Божков ще замени Спас Русев като собственик на Левски, съобщи Gol.bg, като се позова на два независими източника. Милиардерът е готов да поеме клуба от „Георги Аспарухов“, който е затънал в дългове.
Според нашите източници „сините“ са тръгнали много смело по пътя на фалиралото дружество на ЦСКА, като към днешна дата имат над 20 млн. лева дългове. Божков е готов да се заеме с трудната задача да гарантира доброто бъдеще на Левски, въпреки не особено цветущото финансово положение на „Герена“.
Само от началото на годината сегашният собственик на Левски Спас Русев е пръснал сериозни милиони. Не е тайна, че „сините“ боравят с голям бюджет, като в България единствено Лудогорец може да си позволи по-висок.Славиша Стоянович прави отчаян ход, за да прекрати вратарската криза в ЛевскиРъководството на Левски обмисля да даде шанс на някого от младите си вратари до края на първенството…Nov 12 2018bgsport.net

Както е известно, Васил Божков беше собственик на вечния съперник на Левски – ЦСКА в периода между 1999 г. и 2006 г. Още тогава се говореше усърдно, че милиардерът е голям привърженик на Левски и сърцето му е на „Герена“.
Божков имаше мерак да се върне в ЦСКА, когато „червените“ банкрутираха, но вместо него на „Армията“ на бял кон дойде Гриша Ганчев.
В последните години слуховете и непотвърдените информации свързваха Васил Божков с проекта „ЦСКА 1948“, като наскоро бизнесменът дори стана официално спонсор на новосъздадения клуб.Левски все още е далеч от договорка с трима титуляри, чакат ги до дни да решат дали остават на „Герена“Ръководството на Левски продължава да удря на камък в опитите си да поднови договорите на трима от о…Nov 12 2018bgsport.net

Коментари