Последният треньор, извел гранда Левски до по-значим успех, Емил Велев коментира накратко ситуацията, в която се намира любимият му тим.
Кокала очаквано не е доволен от факта, че отборът за поредна година не успя да спечели нищо, включително и че не успя да триумфира във финала за Купата на България.
– Г-н Велев, говорим си с Вас за Мондиала, но разговорът все някак се отправя в посока български футбол, по-конкретно Левски.
– Нормално. Нямат с какво да се похвалят там. Всички видяха какво се случи.
– В края на сезона се забеляза подобряване на представянето, но е възможно това до известна степен да се дължи на факта, че за повечето отбори всичко беше ясно и нямаше никакво напрежение.
– Точно така. По този начин се играе много по-лесно и освободено. Но няма как случилото се да се харесва на феновете. Има и такива, които вероятно си свикнаха вече…Австрийска легенда се включи в битката за поста спортен директор на ЛевскиБившият вратар на Щутгарт и националния отбор на Австрия Франц Волфарт е сред опциите за спортен дир…Jun 14 2018bgsport.net

– В предишен наш разговор подчертахте, че при поредица слаби резултати, като тези, които записа Левски в даден период от време под ръководството на Делио Роси, треньорът трябваше да бъде освободен.
– Казвам го и отново. Ако беше българин, щеше с 300 да изхвърчи от „Герена“. И това не е само мое мнение.
– Тогава защо това не се случи? И възможно ли е да му е било гласувано доверие без значение от резултатите, които постига?
– Не знам вече и аз. Ако това е Левски, който искат от ръководството, значи нещата там някъде още са си сбъркани. И тогава няма как да критикуваме самия треньор. Те като си му гласуват доверие, той какво е виновен човекът? Сам ли да напусне? Сам ли да се уволни? Явно така им е чудесно на „Герена“. Номер 3 и със невероятно загубен финал.
– Срещата със Славия за Купата?
– Ами да. Най-слабият възможен съперник и ти не успяваш да го победиш. Много положения имали, ама не ги вкарали. Е, да са ги вкарали, кой им е виновен? Как ще загубиш от Славия, това е просто потрес… Все още се ядосвам, когато се сетя.

– Жалко е, че продължават да се изпускат таланти като Васко Панайотов, който наистина дава всичко, което може и се раздава максимално за отбора. Вече не, разбира се, след като договорът му не беше подновен…
– Ето това е най-жалкото нещо. Момчета като Васко оставят и последните си сили на терена, правят всичко възможно, имат необходимите качества и сърце, но на никого не му дреме.
– Защо?
– Не им изнася. Нито за него, нито за Прохазка. Искат си налаганите от тях кадри. Модерно е сега, знаете, да има чужденци-треньори и чужденци-футболисти. В един момент изглежда наистина, че някой изпитва задоволство от факта, че клубът страда.
– Каква е рецептата за вдигането на Левски отново на крака? За връщането на шампионското му реноме?
– Правилната работа. И намаляване, дори изчезването на „модерните“ тенденции…

– Много специалисти посъветваха шефовете на „Герена“ да се обърнат към някой като Вас за треньорския пост, ако нещата не вървят.
– Знам. И на мен ми звъняха. Но какво да направя? Аз дори вече сам си се предложих. И пак ще го направя. Ако някой иска титли и купи, да ми звънне. Ето, сега съм свободен. Нещата в Спартак не се получиха, президентът не срещна съдействието, което очакваше и за съжаление там всичко по-скоро пропадна. Така че тук съм, ще си почивам много, нямам притеснения в тази насока. Не бързам за абсолютно никъде. Номерът ми е същият. Ето, вие сте доказателство – който ме търси, ме намира.
Източник topsport.bgБългарски политик и депутат с остра атака към Левски: Посегна на най-скъпото на Сектор „Б“Спортните клубове, които носят име на историческа личност, да не могат да добавят към него търговска…Jun 13 2018bgsport.net

Коментари