Легенда на Левски попиля чужденците: Вън неудачниците Насиру, Бари, Рерас…

478
Емил Спасов

Легендата на Левски Емил Спасов не вижда светлина в тунела за „сините“. Шесткратният шампион на България с екипа на столичния гранд даде мнението си пред Топспорт за ситуацията на „Герена“.

Спасов обяви, че положението в Левски е много тежко, а привлечените чужденци са твърде недостойни за емблемата на клуба.

Легендата недоумява кой е довел Насиру, Бари, Рерас и компания, при положение, че отборът притежава добри юноши.

ЗАГУБАТА ОТ ЦСКА

„Загубихме мач, който някак си вярвах, че може да бъде спечелен. Вярвах, че ще покажат нещо по-добро. Толкова са ни възможностите. Не мисля, че футболистите са нямали желание, просто дотам стигат качествата им.

Само с желание не става. Лошо е, че така разочароваха феновете, които имаха надежди. Положението не е никак розово. Тягостна е ситуацията. Със сигурност липсата на заплати оказва огромно влияние. Много е тежко. Явно Васил Божков трябва да се върне или някой друг с такива възможности, за да се тръгне нагоре.“

ТРАНСФЕРНАТА ПОЛИТИКА

„Чудя се този Билал Бари кой го е гледал? Кой го е довел? Ами този отзад – Рерас? Извинявам се, но не може най-ниският футболист на терена да ти вкара гол с глава. Всичко свърши след гола.

Стояхме добре в първите минути, но какво от това? После всичко тръгна надолу. Защита нямаме, и нападение нямаме. Не може Билал Бари да бъде централният ти нападател.

Имам въпрос към ръководството – Кой доведе Насиру Мохамед и кой му даде 30 000 лв заплата, при положение, че това е сумата след като той си я е намалил. Той стои като някакъв камък, смешно е чак. Някой си прави страшен майтап с Левски.

Мога да ви кажа, че Наско Сираков за 15 години в Левски е взимал тези пари, които сега ги прибира Насиру. Това е недопустимо!

Играл съм в Швеция и знам добре какво е положението там. Футболът е аматьорски. Ако изгрее някой по-добър играч, бива веднага трансфериран някъде. Не такова е положението с Насиру Мохамед.“

НАСКО СИРАКОВ

„Наско Сираков явно е разчитал на хора с пари, които да помогнат на Левски. Лош късмет с пандемията, че нещата доста се промениха. Бизнесът тръгна надолу. Може би да се отдръпнали евентуални спонсори, не знам. Не е лесно.

Изходът е да се търсят хора с пари. За Левски е жизнено важно да се влеят свежи пари. Нищо няма да стане без пари. Може би правилната дестинация затова е Китай. Вариантът „В“ група е съвсем реален, ако продължи да се върви в тази насока. Клубът е много, много зле.“

ЮНОШИТЕ

„Ако бяха играли повече юноши вчера, едва ли щяхме да изглеждаме и стоим по-зле на терена. Не са по-лоши от Рерас, Бари и Насиру. Те със сигурност взимат много по-малки заплати от тези на чужденците. Един чужденец едва ли прибира 4-5 000 лева.

Аз имам школа, ФК Талант, в която показахме, че може да се работи правилно. Наскоро победихме Левски.

От 15 години говоря едно и също, но няма кой да ме чуе. Язък, че с такива добри юноши, не могат да направят отбор…“

Коментари