След атаката срещу фенове на Левски

По първоначални данни 45 са задържаните българи след сблъсъци на футболни запалянковци в Братислава. Това съобщиха от пресцентъра на Министерство на външните работи, цитирани от „Фокус“.Поляци и холандци биха фенове на Левски в Братислава, има 80 арестувани (ВИДЕО)Фенове на Левски влязоха в близо десетминутен бой в центъра на Братислава, след като бяха атакувани …Jul 11 2019bgsport.net

Малко след 21 часа местно време на 10 юли една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Холандия.

Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Общо задържаните са 80 души, съобщиха още от ведомството.

„Към настоящия момент мога да ви кажа, че е имало задържани 45 български граждани като свидетели. До момента са освободени 30 души. Една част от тях са с леки наранявания. Очакваме тази сутрин да бъдат освободени останалите наши сънародници“, заяви посланикът на България в Словашката Република Йорданка Чобанова.

Тя обърна внимание, че през цялата нощ представител на посолството е бил с тях и им е оказвал помощ и съдействие.

Както е известно, доста фенове на Левски са отседнали в столицата на Словакия преди гостуването на Ружомберок – на около 260 километра от мястото, където се състоя грандиозното меле. Както вече стана ясно, българите са били 50-ина, заели места в кафенета в центъра на Стария град. На мястото пристигнали oколо 120 привърженици на Краковия и Аякс, които ги атакували.

„Летяха столове, бутилки, дори и бомбички хвърлиха по нас. Беше страшно, като на бойно поле!“, разказа един от българите.

Коментари