Най-накрая усмивки в Левски, раздадоха заплати

579
Левски позиция

Служителите на Левски и треньорите в детско-юношеската школа на клуба най-после са получили заплати. Ръководството им е изплатило по едно месечно възнаграждение, а паралелно с това са им били даден и уверения, че през следващата седмица ще получат по още две от заплатите, които вече са си изработили, съобщават от ТОПСПОРТ.

Така работещите на стадион „Георги Аспарухов“ получиха лъч светлина в трудните за столичния тим месеци. По-рано днес мажоритарният собственик Наско Сираков заяви, че компании, които изявяват желание да спонсорират клуба, изведнъж се отдръпват.
Изпълнителният директор Павел Колев пък припомни, че даренията на феновете продължават да бъдат основен източник на приходи в касата на клуба.

Междувременно акционерът Константин Папазов заяви, че не съществува възможност Левски да вземе лиценза на друг отбор и че ръководството на клуба възнамерява да въведе таван на заплатите.

Ето какво каза Папазов пред „Дарик“:

„Чувствам се добре, даже отлично. Видяхте, че коронавирусът има и лоши страни. Сигурно е, че сегашните собственици, в мое лице и това на Наско Сираков, дават пълна информация за всичко. Смятам, че не е толкова огромна заплахата за фалит на Левски, както се пише по медиите. Страшно много хора се вълнуват от Левски.

Наско Сираков и аз гарантираме, че не съществува опция да вземем лиценз на друг клуб. Левски е минал пред различни перипетии в историята си. Най-лесният начин феновете да помогнат е, като купят абонаментни карти. Засега няма индикации да дойде човек с 5 милиона. Ще бъде много по-трудно, но ще е по-истинско. Сега има възможност Левски да бъде сам и автентичен – без да целуваме ръката на някого“.

„Левски трябва да преодолее трудностите и да успее. Всеки може да помогне с каквото може, без да ощетява децата си, родителите си. Хората имат възможност да направят това за Левски. Това е най-прекият път. Левски винаги се е старал да бяга от политиката. Сега имаме идеалната възможност сами да се справим.

Левски не е София, а България. Имам претенции да знам как се управлява и как да водя разговори. Парите не определят качеството на играчите. Убеден съм, че на 90% ще се разберем с момчетата. Ще има таван на заплатите. Аз не мога да се моля и да прося, а някой да се подиграва с хората. Те са героите. 10 хиляди лева максимум е разумна сума за таван на заплатите“.

Коментари