Заради заплатата на Обертан: Трима асове на Левски не искат да преподпишат

1824
Спас Русев дълговете на Левски

Левски чака отговора на трима играчи, до които са изпратени писмени оферти. Това призна изпълнителният директор Красимир Иванов пред „Меридиан Мач“. Въпросните футболисти са Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал. Договорите и на тримата изтичат в края на сезона и на „Герена“ се надяват, че ще успеят да ги задържат.

“Направихме всичко, което зависи от нас, за да задържим Яблонски, Цветкович и Кабрал. Говорено е с тях, а освен това им пратихме и писмени оферти с нашето предложение за продължаване на договорите им. Засега няма развитие по този въпрос. Нашето желание е ясно – искаме тези играчи да останат при нас. Надяваме се, че те също се чувстват добре в Левски”, обяви Иванов. “В момента около Левски няма новини. В очакване сме на промените, които предстоят”, завърши изпълнителният директор.

До този момент на “Герена” успяха да преподпишат само с един от основните си играчи – Габриел Обертан. Това се случи преди дербито с Лудогорец. Французинът уговори месечна заплата от 45 000 евро, а според запознати точно голямото му възнаграждение е в основата на неразбирателството между Давид Яблонски, Милош Цветкович и Жерсон Кабрал от една страна и ръководството от друга. Тримата футболисти също очакват сериозно увеличение на заплатата. Това изискване обаче не се приема от управата на Левски.

Коментари