Извънредно от „Герена“: Разкриха точно колко милиона са дълговете на „Левски“, искат завръщане на Сираков

2721

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов говори след Общото събрание на акционерите, което приключи преди минути на „Герена“.
Ето какво каза той:
„Да, имаме задължения, но тази тема е силно преекспонирана. Опитваме се в дългосрочен план да стигнем до решаване на всички въпроси. Задълженията не са тайна, 18.3 милиона са в края на миналата година. Надяваме се тази да има намаляване. Приходите са свързани с възможности за привличане на нови рекламодатели и спонсори. Това е един непрестанен процес. Отборът трябва да е и финансово подсигурен. Работи се в тази насока. Смятам, че интересът го има. За нас голямото предизвикателство е ние да излъчваме позитивно послание. Понякога се чувствам разочарован, когато имаме наказания, но нещата са такива“, заяви Иванов, цитиран от „Топспорт“.Левски е №1 на Балканите: Статистиката е безкомпромисна, Стоянович върши отлична работа на „Герена“„Левски“ е №1 на Балканския полуостров по спечелени точки! Това показва статистиката от началото на …Sep 4 2018bgsport.net

Инфраструктурата струва пари. Това е пътят, който всички клубове ще трябва да извървят. Очевидно без пари няма да стане. Не знам привърженик на Левски, който да е недоволен, че тимът е на първо място. За нас позитивната новина е промяната в това, което се случва в настроението на тренировки и в съблекалнята. Дано това ни помогне да преодоляваме трудностите заедно. Всеки клуб в страната иска да върне хората на стадионите. Голяма част от усилията са насочени именно към това как да се води комуникацията с привържениците така, че да не се допускат наказания за клуба. Доста усилия трябва да има там. А ще станат ясни и какви са последствията от новия Закон за провеждане на спортните мероприятия. Общото настроение е, че трябва да има диалог и съвместна работа“, добави изпълнителният директор.

„Очевидно Славиша Стоянович помогна в процесите, които бяха започнали преди това. Подобрена е обстановката на тренировки и комуникацията, но сме далеч от това да казваме, че това е единствената причина. Ние в момента берем плодовете на труда, който е полаган и преди това. Темата за спортния директор се обсъжда, защото в сегашната ситуация въпросът е още по-актуален. Всички искаме клубът да запази първото си място. Продължаваме да работим по това и се надяваме в скоро време да имаме решение. Не е нито много близо, нито много далеч. Не е тема, която в момента е пареща, но се надявам до края на годината да имаме ясен отговор. В момента конкретни преговори не се водят.

Старши треньорът няколоко пъти каза, че има нужда от подсилване, така че това е естествен процес. Опитваме се до четвъртък да направим каквото можем. Повечето имена са спекулации, или опити за вдигане цената на играчите за трансферите им в други клубове. Траоре е пълна спекулация. Ние затова коментираме, когато сме подписали, защото обикновено воденето на преговори не означава, че футболистът е привлечен. Искрено се надявам португалецът да подпише, ако всичко е точно в преговорите. Други не предвиждаме до края на трансферния прозорец“, заяви още Иванов.

В същото време един от известните привърженици на Левски – Петър Димитров, който е акционер в клуба, направи предложение за връщането на тандема Наско Сираков – Станимир Стоилов.
В момента „сините“ търсят силна фигура на „Герена“, която да прави връзката между ръководството и треньора, а въпреки че Сираков е свободен, Спас Русев няма намерение да го кани на работа в клуба.
Относно Стоилов босът на „сините“ обяви, че е бил първият човек с когото се е свързал, когато е поел контрол върху Левски. По думите на бизнесмена най-успешният треньор в съвременната история на клуба е поискал заплата в размер на 60 000 евро, но така или иначе хасковлията не се е върнал.
Припомняме, че по същото време Стоилов бе начело на Астана с договор за още една година.Мълния от „Герена“: Португалец пристигна в София, за да подпише с „Левски“, юноша е на „Спортинг“Португалският футболист Нуно Рейш пристигна в София, за да подпише договор с Левски. Дефанзивният ха…Sep 4 2018bgsport.net

Коментари