Изпратихме и Меци Веселинов, Сашо Костов разкри неподозирана тайна за първото знаме на Левски

2272

Десетки легендарни футболисти на Левски дойдоха на поклонението на Цветан Веселинов-Меци в Централните софийски гробища. Той почина на 70-годишна възраст, а днес бе изпратен от много бивши съотборници, съперници, футболни деятели и фенове на Левски. Сина на вятъра, както беше известен сред феновете на 26-кратните шампиони на България, е играл само и единствено с екипа на любимия Левски.
На поклонението присъстваха Александър Костов, Кирил Ивков, Добромир Жечев, Войн Войнов, Ангел Станков, Стефан Павлов – Фифи,  Георги Цветков – Цупето, Даниел Боримиров, Емил Велев, Николай Илиев, изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов, легендарният вратар на ЦСКА Стоян Йорданов, бившият президент на ЦСКА и БФС Валентин Михов, бившите рефери Любе Спасов и Любен Ангелов, както и много други.

Един от най-добрите футболисти в историята на Левски Александър Костов изпрати своя приятел Цветан Веселинов – Меци. Бившото ляво крило не сдържа сълзите си, след като в рамките на седмица се прости с двама свои приятели – Павел Панов и Меци.
„Велико момче. Той най-много обичаше Левски. Той се отдаде на Левски и така си отиде. Може би, някой не знае, че първото знаме, когато е основан Левски, остана у него. Може би, Господ го накара да го държи в неговия дом. Велика личност. Честен, истински, истински приятел, който всички го обичаха и той обичаше Левски. Това е неговото признание. Обичам го, в сърцето ми винаги ще остане като Сина на вятъра. Така му викаха. Когато ми се обаждаше, викаше: „Ало лявото, обажда ти се дясното“. Това никога няма да го забравя. Бог да го прости“, завърши с насълзени очи легендата на Левски.

Източник: sportal.bg

Коментари