Левски

Днес си в състояние на реален фалит, а утре си в борбата за титлата. Какво е това – нов филм на братя Уашовски или възраждане на кариерата на Спилбърг?
Не. Предизборен футболен сюрреализъм на българска почва. Това написа в свой коментар колегата от livesport.bg Владислав Колев. От високите етажи на властта очевидно решиха да използват футбола като средство за манипулация. И вкараха в главите на много левскари фантазиите на Барон Мюнхаузен. Това е така, защото феновете нерядко могат да бъдат манипулирани.
Като под индиго същата ситуация беше и в ЦСКА. Официално даже бе признато, че синият клуб е бил до две седмици пред абсолютен фалит.Погром на „Герена“: Играч на Левски изгубил съзнание, след това потрошил съблекалнятаПоражението от Лудогорец е ядосало максимално централния защитник на Левски – Нуно Рейш. Португалецъ…Mar 13 2019bgsport.net

Сега обаче държавата се намеси, а тогава остана воайор. Пасивен наблюдател на историите на томовци, манджуковци, титановци и какви ли не още.
Клубът ти се намира в състояние на фалит, а ти плащаш заплати по 50 000 лева. Ако наистина дълговете на Левски са 40 милиона лева, както вчера каза Венци Стефанов, смята ли някой, че Васил Божков ще ги плати?
Впрочем – нали се твърди, че Божков искаше да възражда ЦСКА от нулата – в зоните, окръжните групи и тучните ливади около София. Ако логиката остава същата, какво ще се прави сега с Левски?
При суров бизнесмен с хладен разум като него нещата не се връзват. Очевидно различни политически интереси отново сложиха държавния биберон в устата на Левски.

И произведоха временни илюзии сред левскарската общност. Да, в година, в която няколко недели ще трябва да се ходи до урните, целта оправдава средствата.
Футболните картини на Салвадор Дали обаче не можаха да се дорисуват. Дербито в неделя с Лудогорец сложи хинин в чашата на изкуствените надежди. И развали настроението на хиляди левскари.
Феновете (няма значение какви са те) не заслужават такива неща. Те трябва да живеят с обичта към клуба си, но да очакват от него реални неща. А не да попадат в капана на лабораторните илюзии.
Когато частните дружества не работят, футболът става инструмент в ръцете на държавата. А това е много лошо.Паро Никодимов: Ако ставаше само с желание, кой знае Левски какво щеше да сториАспарух Никодимов коментира добрата серия на любимия си ЦСКА, в която отборът се намира напоследък. …Mar 13 2019bgsport.net

Коментари