И Бижутера оплю Левски: Слабаци! Ситуацията е много притеснителна, заяви „синята“ легенда

1500

Бившият нападател и ръководител в Левски Христо Йовов определи ситуацията в „синия“ клуб като притеснителна след отпадането от Вадуц в първия квалификационен кръг на Лига Европа. Левски победи с 3:2 в реванша на „Герена“, но тимът от Лихтенщайн продължи напред с общ резултат 3:3 и повече голове на чужд терен.
„Може би е някаква закономерност, щом това в Левски се случва. За съжаление ме изненада, имахме други очаквания, но в крайна сметка футболът се играе на терена и когато не показваш това, което трябва, закономерно е да губиш. Много рядко можеш да спечелиш даден мач, когато си по-слаб, особено когато мачовете са два“, коментира Йовов пред „Диема спорт“.
„Видях един демодиран футбол от страна на Левски. Колкото и да е жалко трябва да го кажем. Трябва да си казваме нещата такива, каквито са. Съжалявам, че трябва да го кажем в този момент. Смятам, че имаше достатъчно индикации за това, което се случва с отбора.Спас Русев взе решение, Левски вече води преговори за нов треньорЛевски вече е влязъл в контакт с добре познатия сърбин Сале Янкович. Специалистът в момента е без от…Jul 19 2018bgsport.net

Може би не се взеха конкретни мерки и резултатът е налице. От това, което видях, можем да кажем, че нещата в Левски са притеснителни. Без да обиждам никого. Има много работа, която трябва да се свърши. Няма какво да си кривим душата“, каза още той.
„Има много работа, която трябва да се свърши. Левски играе много слабо. Левски играе демодиран футбол, бавен футбол и ако продължава по този начин, проблемите ще са за всички. Трябва да се работи бързо и точно, за да тръгне в тотално противоположна посока клубът. Аз съм казал, че когато самият клуб не е окей, така и отборът и детско-юношеската школа не могат да бъдат на добро ниво. Има доста неясноти в клуба, което поражда проблеми. Огледалото на клуба е първият отбор, който показва и проблемите“, допълни Йовов.

„Загатнах го доста отдавна. Някои хора ме съдят, че хора извън клуба злонамерено коментират. Нямам това предвид. Бих искал, както например вчера бях с двете си деца, да изпитат радост на стадиона, а не да има ексцесии и феновете да са недоволни и моите синове да ме питат защо се случва така. Много е трудно да се обяснява. Не съм единственият, който говори за това в последните месеци, но никой не го взе под внимание“, продължи бившият нападател.
„Обикновено хората, които влагат парите си във футболен клуб са успешни бизнесмени, но в крайна сметка, ако той не се е занимавал никога с футбол, може би трябва да има някой коректор, който да стои между него и треньора. Човек, на когото има доверие и когато има проблеми в отбора да се намира начин да се решават. Тук в Левски липсва такъв човек и неминуемо г-н Русев се нагърбва с много неща и в крайна сметка едва ли е по силите му да обърне достатъчно внимание на това. Надявам се, че го е разбрал и да потърси решение на това“, сподели още Христо Йовов.
Източник gol.bgЛевски остава и без капитан, ето какво се случва с Божо МитревКапитанът на Левски Божидар Митрев почти сигурно ще напусне отбора. Вратарят пусна левашки първи гол…Jul 19 2018bgsport.net

Коментари