Бойко Борисов – футболен мениджър! Премиерът е нареждал трансфери в Левски

211
кабов димитров

Бившият благодетел на Левски Васил Божков, който е с 18 повдигнати обвинения у нас и се намира в Дубай, пусна поредната порция скандални твърдения на страницата си във Фейсбук. От поста му става ясно, че Божков е отказал подкрепа за Мая Манолова на изборите миналата година. Тя беше един от основните претенденти за поста кмет на София, като дори отиде на балотаж срещу кандидата на ГЕРБ и настоящ кмет Йорданка Фандъкова.

Божков пусна част от чата си с премиера Бойко Борисов, в който между обсъждането на футболисти от Левски, му съобщава, че Мая Манолова го е търсила за подкрепа и той й е отказал. Лидерът на ГЕРБ му благодари. Чатът е от септември миналата година, точно преди местните избори.

От публикувания чат става ясно още, че премиерът Борисов влиза в ролята и на футболен мениджър. В серия лаконични съобщения министър-председателят явно разпитва Божков – като тогавашен собственик на Левски, за двама футболисти на „сините“.

На 1 август 2019 г. вечерта Борисов изпраща съобщение „Илия Димитров“, на което Божков отговаря с въпросителен знак. Следва уточнение от страна на премиера „Атанас Кабов, Илия Димитров“, на което бизнесменът отвръща „Следващия мач“. На 2 август сутринта Борисов праща ново съобщение, в което имената на двамата футболисти са обединени в едно: „Имаме ли шанс за Илия Кабов“.

Само четири дни по-късно – на 6 август 2019 г., въпросните двама таланти от школата на Левски са официално преотстъпени на „Витоша“ (Бистрица) – отбора, който е лична слабост на Бойко Борисов и за който министър-председателят продължава да играе на аматьорско ниво. Атанас Кабов (21 г.) и Илия Димитров (23 г.) и до ден-днешен са отдадени под наем в аутсайдера в елитната Първа лига.

Коментари