Какво се случва между феновете на Левски? Бой и потрошен магазин, заформя се нова фракция (СНИМКИ)

1388
Феновете на Левски определят треньора и селекцията

Напрежението между феновете на Левски ескалира вчера. От МВР пуснаха сводка, в която съобщиха, че е имало сбиване между привърженици на „сините“ от Сектор „А“ и Сектор „Б“. Наложи се полицията да използва сълзотворен газ, за да предотврати по-сериозно сбиване между двата сектора.

Оказва се, че по-рано през деня един от известните привърженици на Левски е нахлул във фен магазина на „Тодор Александров“ и е буйствал, като след него са останали доста поразии. За това информира официалната страница на магазина, като към публикацията са прикрепени и снимки от потрошения магазин.
Форумите и групите на привърженици на Левски във Фейсбук са пълни с коментари относно случилото се. Говори се, че в Сектор „А“ се заформя нова ултрас група, която ще се сформира от три фракции – „Синя Хунта“, „Южна дивизия“ и бивши членове на „София – Запад“. Всички те вече не посещават Сектор „Б“, а се преместиха на централната трибуна отново след спорове.
По информации на свидетели, в основата на конфликта са част от лидерите на фракциите в Сектор „А“. Именно те са започнали и конфронтацията пред трибуната преди мача с Етър (2:1), за която МВР информира. Според присъстващи на инцидента група ултраси от централния сектор са атакували преминаващите от там фенове, които отивали към Сектор „Б“. Вторите са замервани с камъни и димки, а дори към тях е полетяла и запалена факла.

След всички инциденти вчера, днес Националния клуб на привърженици на Левски излезе с декларация и искане към ПФК Левски. Тя носи заглавието: Взима ли НКП на Левски нерегламентирано пари от клуба? Ето какво пише в нея:

„Уважаеми Левскари,
По повод тенденциозната и последователна клеветническа кампания, която се води от години срещу организираните привърженици на Левски, и за която от години няма реални доказателства, НКП на Левски отправя официално запитване до ПФК ЛЕВСКИ АД по въпроса.
Настояваме клубът, чрез своята управа, да отговори на въпроса дали НКП на Левски като сдружение, или лица, които участват в Управителния и Надзорния съвет на организацията, получават нерегламентирани суми от ПФК Левски.
Ако ги получават, настояваме да бъдат посочени размерите, лицата, местата и датите на получените суми.
И на последно място, но не по важност – причините, поради които ПФК Левски плаща тези пари“.
Все още не се знае от какво точно е породено повишеното напрежение между различните фракции на Левски, но във форуми и фейсбук групи има множество коментари и предположения. Много от тези, които са наясно какво се случва в секторите с привърженици на Левски, признават, че вероятно напрежението ще се покачва тепърва, най-вече след вчерашните изпълнения във фен-магазина и пред Сектор „А“.“

Коментари