Кокала каза истината за „харпуна в сърцето“ – Мъри не беше подготвил Левски за дузпите

350
Левски Станимир Стоилов

Последният треньор, извел Левски до шампионска титла Емил Велев коментира ситуацията в отбора, както и предстоящото дерби с ЦСКА. Кокала даде интервю за „Гонг“, в което отличи отпадането от Хамрун като ключова за „сините“.

„Този мач има дълга история и тя показва, че моментната форма няма никакво значение. Много от срещите бяха спечелени от отбора, който не бе в ролята на фаворит. Това е една от причините да смятам, че Левски ще победи в неделя. Вярно, ЦСКА натрупа победи и самочувствие в Първа Лига, но пък не впечатлява с играта си.

Левски започна сезона с еуфория от спечелената Купа на България през май, но още в първия кръг имаше индикация, че нещата не са толкова розови. Мнозина определиха загубата от ЦСКА 1948 като случайна, но за мен тя показа, че нещата не са доизгладени. В последния кръг Левски падна и от Локомотив София, а съм сигурен че ще има още колебания. Но най-важното бе направено – публиката се върна на стадиона, вярва на отбора и това е изцяло заслуга на Станимир Стоилов.

За мен отпадането от малтийците в Европа беше повратния момент този сезон. Този неочакван харпун право в сърцето разклати сериозно психиката на отбора. Никой не очакваше тази загуба в този момент, затова и шокът беше голям. Но трябва да се знае, че дузпите са част от играта, а не лотария. Трябва да си подготвен за тях, защото много често мачовете се решават по този начин. А Левски не беше, както се случи и срещу Лудогорец за Суперкупата“, заяви Кокала.

Коментари